Op 27, 28 en 29 mei wordt het culinaire festival ProefMei weer gehouden. Nieuw dit jaar zijn de Proef- en belevingspunten, waar van alles te beleven en te proeven valt.

 

 

Op zaterdag en zondag zijn er zes Proef- en belevingspunten in de regio.

•          Hoeve Hildernisse, waar een streekproductenmarkt gehouden wordt

•          Natuurpodium Brabantse Wal en Stayokay Bergen op Zoom: expositie De Brabantse Wal in Beeld

•          Stadsboerderij de Kleine Kieviet: De Boer Op! Neem plaats aan de boerentafel en geniet van een heerlijke aspergesoep

•          Zeeverkennersgroep Karel Doorman. Vaar mee en/of geniet van versgebakken ansjovis

•          IJs en Spijs: Geniet van een verfrissend aardbeienijsje

•          Camping Uit en Thuis: De strijd barst los op het Kinderactiviteitenplein

 

Deze proef- en belevingspunten zijn te bereikbaar op allerlei manieren: te voet, met de fiets, de step en meer. Je kiest zelf je vervoermiddel.

Op elke locatie ontvang je een proeverijtje van een van de heerlijke streekproducten. Daarnaast maak je kennis met natuur, cultuur, kindervertier, theater van het goede leven en veel meer.

Starten kan vanaf de Grote Markt in Bergen op Zoom of vanaf Proef- en belevingspunten.

De Proef- en beleefpunten zijn geopend van 10.00 – 16.30 uur.

Voor € 5,- per persoon ontdek je de Brabantse Wal op deze bijzondere manier!

Tickets zijn verkrijgbaar op de Grote markt in Bergen op Zoom en bij de Proef- en belevingspunten.

Meer info over de Proef-en belevingspunten vind je op de website www.proefmei.nl

 

Culinair

Het hart van ProefMei ligt ook dit jaar weer in het eeuwenoude stadspaleis het Markiezenhof. Gerenommeerde restaurants staan hier drie dagen lang met hun exclusieve gerechten, samengesteld met de drie AAA’s.  Deelnemers zijn sterrenrestaurant Mijn Keuken uit Wouw, La Pucelle, de Moor, ’t Spuihuis, Fletcher, ’t Geheim van Bergen en ROC Zoomvliet college uit Bergen op Zoom, In de Oude Stempel uit Steenbergen, het Oude Raadhuis uit Halsteren en O&O uit Sint Willebrord. Ook uit Oudenaarde en Mechelen komen deelnemers hun eigen streekproducten presenteren.  Brouwerij ’t Anker en Violetta Clery uit Mechelen. Liefmans, Adriaan Brouwer en Studio Styves uit Oudenaarde. Behalve de gerechtjes serveren de restaurants ook bijpassende wijnen.

Kaldi Mobiel en IJssalon Emma presenteren koffie, thee en ijs.

 

Cultuur & muziek

ProefMei is ook een culinair festival. Stichting ProefMei presenteert ook dit jaar weer een cultureel programma om je vingers bij af te likken. Veertien bands, twaalf dj’s en zes looporkesten sieren vier dagen lang de drie pleinen in het Markiezenhof.

ProefMei presenteert naast gerechten ook muziek uit alle windstreken. Elk continent is vertegenwoordigd. Reggae, jazz, plat Haags met een knipoog: het komt allemaal voorbij.

Bovendien sluit iedere dag een bekende dj het programma op de eerste binnenplaats af. Namen als Ronny Hammond, Sebastian Floris, Rob Manga, de Super Zeros, FaFaFarouk en Uptown brengen drie dagen lang een aanstekelijke mix van funk, soul, jazz, pop, hiphop en house.

 

En meer...

Bergen op Zoom zal drie dagen lang bruisen van de vele activiteiten. Om er nog een paar te noemen: donderdagavond 26 mei start het festival met de Businessavond, op vrijdagavond is er een Pop-up Tour, een culinaire tour langs diverse bijzondere locaties en wordt de finale van de Fissler kookwedstrijd in het Markiezenhof gehouden, met als juryvoorzitter Marcus Polman, bekend van het tv-programma Masterchef. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht: Op de Grote Markt is er tijdens het weekend Ik(k)ook, een speciaal kookprogramma, gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.

 

 

Kom op 27, 28 en 29 mei naar Bergen op Zoom en beleef ProefMei mee!

 

Even terugkijken naar vorig jaar?