"Er waait een vernieuwde wind binnen de club en daarom doen we het anders dit jaar!"

 

 

Het zijn de woorden van Osmond Bout, de voorzitter van dit Bergse muziekgezelschap.

Ze houden 24 april aanstaande vanaf 14:30 uur hun jaarconcert in het Zwijnshoofd te Bergen op Zoom.

"We deden het al zo lang als dat het ging en het was tijd voor verandering. Met de komst van een andere dirigent, Ankie Loos sinds september vorig jaar, kwam er weer een frisse start qua muziek, instromen van nieuwe leden en andere ideeën. Het Zwijnshoofd heeft al een sfeer op zich dus waarom niet?"

 

De Muziekvereniging kent mensen die al 40 jaar bij de club zitten en al over het jaarconcert praten, dus Euphonia strooit al heel lang met dit soort muzikale cadeautjes. Een muziekvereniging met een zeer gemengd gezelschap qua mens en qua leeftijd.  De oudste draait rond de 75 en de jongste is 14 maar de harmonie in de club blijft en het is op een top een vereniging waar het 'wij gevoel' heerst. Niet voor niets staat gezelligheid hoog in het vaandel en het is dus vanzelfsprekend dat de repetitieavond op dinsdag een dankbare verzameldag is waar lekker muziek gemaakt wordt.

 

Ik vraag Osmond wat dit jaarconcert voor spanningen met zich meebrengt en wat ze er van verwachten?  "We zijn er natuurlijk al maanden mee bezig om alles goed te kunnen regelen .

En toch zeker omdat het nu toch anders is dan anders en misschien mogen we best zeggen dat we een beetje zenuwachtig zijn. Maar met veel plezier en nieuwsgierigheid kijken we er naar uit . We nemen de mensen mee op musical toer en we laten vele grote melodieën die de musical wereld rijk is de revue passeren . En natuurlijk is er ook een altijd gezellige loterij in de pauze."

 

Ik begrijp al lang dat het publiek dit concert niet mag missen omdat het boordevol leuke aanstekelijke muziek wordt waarbij je niet op je stoel kunt blijven zitten. Daarbij geeft Osmond aan dat de dat het concert geslaagd is als het goed bezocht wordt, de mensen zichtbaar genieten en ze weer naar huis gaan met ene big smile.

 

 

Overigens krijg ik aanvullend nog een triest bericht. De dirigent die maar liefst 22 jaar het stokje voerde over Euphonia, Guus de Waal, is onlangs overleden aan de vreselijke ziekte die we allemaal kennen. Aanstaande 23 april is zijn uitvaart waarbij de leden van de Bergse muziekvereniging hem naar zijn laatste rustplaats zullen begeleiden. Het jaarconcert gaat absoluut door maar zal een diepere betekenis krijgen waarbij zeker nog wordt stilgestaan bij het overlijden van een gewaardeerd lid.