Stichting Bergse Jazzevenementen organiseert dit jaar voor de 41e keer wat we hebben leren kennen als 'Het Jazzweekend'.

 

 

Het weekend van 20 t/m 22 mei zal Bergen op Zoom weer bruisen van de Jazz muziek. Evenals voorgaande jaren weet de Stichting een hoop 'vrienden' uit te nodigen in de Rabobank te Bergen op Zoom om dit heuglijke feit aan te kondigen en direct 'en passant' te vertellen wat er zoal op het programma staat. Dit jaar iets afwijkends; het programma is zo divers en uitgebreid dat er diverse i-paths klaarliggen voor de verzamelde groep vrienden om zelf een kijkje te nemen.

 

Peter Mennes neemt als voorzitter van de stichting het woord. Hij wijst op de vrijwilligers die dit muziekfestijn mogelijk maken. Daarna dankt hij de Rabobank voor hun vooral ook financiële steun om dit alles mogelijk te maken. Nadat  Directievoorzitter Ed Vreman, Rabobank Zuidwest Brabant, eerder al had aangegeven de samenwerking op dit culturele vlak erg belangrijk te vinden, werd hij nu door Peter Mennes naar voren geroepen om bedankt te worden voor de toezegging de steun voort te zetten. Ter plekke werd een overeenkomst getekend waarbij de Rabobank voor de komende twee jaar haar steun als hoofdsponsor bezegelt. Hiermee zijn wij als liefhebbers in ieder geval verzekerd van een voortgang van dit fraaie festival.

 

Peter Mennis wijst nog op twee kernwaarden van de Stichting: in principe blijft het weekend een gratis muziektraktatie voor het publiek en er wordt veel aandacht geschonken aan juist de jeugd in de vorm van educatie. Wat dat betreft vermeldt Peter dat het educatieprogramma dat in Bergen op Zoom is opgestart nu ook in Oudenaarde gaat worden uitgedragen. Ja, dat men zelfs vanuit Ierland belangstelling heeft getoond voor dit programma en dat is toch wel een bijzondere vermelding waard.

 

Op de Grote Markt zal ook dit jaar weer een fraaie tent verrijzen om een mooi programma te huisvesten. De tent dit jaar zal nog een meer open karakter tonen zodat het publiek naar binnen wordt uitgenodigd terwijl je vanuit de tent zelf het zicht houdt op die fraaie historische panden die onze stad rijk is.

 

Na een presentatie van enkele medewerkers van de Stichting omtrent voorbereidingen, muzikale keuzes en allerlei andere aspecten is het tijd voor een borrel en wat nakletsen. Voor het volledige programma verwijzen we graag naar de site van de stichting zelf www.jazzboz.nl en binnenkort op onze eigen site www.bozinbeeld.nl

Het belooft een stikmooi weekend te worden.