Vrijdagavond 18 maart aanstaande is het voor de bluesliefhebbers weer smullen geblazen; het is weer tijd voor de Bluesroute!

 

 

Bluestown vof heeft weer voor een spannend programma gezorgd. De aftrap vindt plaats in Gebouw T waar het openingsconcert om 20:20 uur al van start gaat. Daarna zullen nog 9 locaties in het hart van Bergen op Zoom een podium bieden voor een heel gevarieerd bluesprogramma.  Maak je borst maar nat voor een overvolle avond. Veel plezier allemaal.

 

 

Poppodium Gebouw T

Wilhelminaveld 96
4611 WJ
Bergen op Zoom
0164 253122

 

BAS PAARDEKDEKOOPER & THE BLUE CRUE
Openingsconcert van 20.20 tot 22.00 Uur - Zaal gaat open om 20.00 Uur

 

Op elfjarige leeftijd, 22 jaar na het overlijden van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix, hoorde Bas het nummer "Hey Joe" uit de speakers van zijn oma's pick-up klinken. Hij nam vrijwel direct na het horen van Hendrix de gitaar ter hand en begon zijn eigen interpretatie van eerdergenoemde klassieker te spelen.
Op 15-jarige leeftijd hoorde Livin' Blues legende Ted Oberg hem spelen en besloot Bas voor een aantal maanden onder zijn muzikale hoede te nemen en hem te helpen zijn blues-spel verder te ontwikkelen.
Het werk van zijn band the Blew Crue is onder andere geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix en laat zich het beste omschrijven als Amerikaanse bluesrock. Het repertoire bestaat uit het te verwachten stevigere werk alsmede prachtige melodieuze ballades. De meeste composities zijn van eigen hand en vormen de perfecte basis voor het spetterende en verrassende gitaarwerk van Bas Paardekooper.

 

 

Cafe 't Groene Paard

Kerkstraat 1
4611 NV Bergen op Zoom‎
0164 240093

ZIPPY LEAPS­­­

Sets beginnen om: 21.00 22.15 23.30 Uur

 

Zippy Leaps is een nieuwe band maar hebben een paar oude bekenden aan boord: drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes.
Beiden speelden eerder bij The Veldman Brothers.
Op gitaar speelt aanstormend talent Brend Bakker en de zang komt voor rekening van lottie mea jones.Vanuit een gedeelde passie voor de muziek van onder andere Jimi Hendrix, SRV, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin ontstond bij hen de behoefte aan iets nieuws, iets vuigs en energieks.
Zippy Leaps volgt de sporen van haar idolen respectvol.
​Met covers, met eigen werk en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. Blues; Rhythm and Blues; Blues met een randje rock, een vleugje soul of funk; Zippy Leaps heeft slechts een uitgangspunt: Het moet vuig en energiek zijn ‘Raw Zippy Blues’


Provoosthuis

Potterstraat 36
4611 NJ Bergen op Zoom‎
0164 257978

 

LOUIS KING (AUS) feat. CC Jerome's Jetsetters

Sets starten om: 22.30 tot 23.30 en om 00.00 tot 01.30 uur

Louis King is de ‘King Of Rockin Blues’ uit Australië die met zijn onnavolgbaar gitaarspel al vele prijzen in de wacht wist te slepen. Hij speelde samen met Buddy Guy, Screaming Jay Hawkins en Jimmy Vaughan en op alle grote podia in de VS en Europa. Vanavond is hij te gast bij CC Jerome’s Jetsetters. cc jerome asa jeroen van gasteren, speelt enegieke rockabilly die hoorbaar geent is op de idolen van de jaren ’50 en ’60, maar mengt deze muziek met een duidelijke blues en soul saus waardoor de band een geheel eigen karakter heeft weten te ontwikkelen.

 

 

O'Carolan's Irish pub
Moeregrebstraat 2
4611 JC Bergen op Zoom
0164 236144

JACOB HARPER BLUES BAND

Sets starten om: 21.30 - 22.45 - 00.00 Uur

 

de Butterfly Blues Band zoekt de grenzen op van de verschillende muziekstijlen binnen de blues. Dit zorgt er al gauw voor dat alle soorten publiek & gasten een geweldige avond hebben! het publiek komt helemaal aan z’n trekken , met rock, blues en funk nummers waarop je lekker los kunt gaan.

 

 

Rock en Blues cafe Die Twee
Koepelstraat 112
4611 LV Bergen op Zoom
0164 259122

FARSTREET

Sets starten op: 22.00 - 23.15 - 00.30 uur

 

De bekende Roosendaalse formatie FARSTREET brengt stevige bluesrock op een zeer eigenwijze manier en verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore en Jimi Hendrix. Gitarist/zanger/frontman Jasper Verstraaten besloot in 2003 , samen met bassist Ad Prinsen, een power trio op te richten en de click was er al meteen, the feel, en de passie voor muziek. Na een aantal drummers versleten te hebben, is vorig jaar drummer keith pistorius de band komen versterken. Antonie en Ad vormen samen een strakke ritme-sectie die perfect past bij het dynamische gitaarspel van Jasper.

 

 

Cafe T' Slik
Steenbergsestraat 42
4611 TG Bergen op Zoom
0164 235890

 

HOODOO MONKS & the Black Mambo Boogie

Sets starten om: 22.30 tot 23.30 en om 00.00 tot 01.30 uur

 

The Hoodoo Monks spelen voornamelijk songs uit ‘THE late’ fifties Chicago blueshoek, en het is vooral de passie en beleving die de reputatie van dit trio doet groeien. In een minimale bezetting met gitaar, zang, bluesharp en drums komen Muddy Waters, Howlin’Wolf, junior Wells en Juke Boy Bonner in een super eerlijke en pure versie voorbij. Met de Hoodoo Monks & the Black Mambo Boogie reizen we terug in de tijd waar de eerste zwarte artiesten het katoenveld in mississippi verlieten en een muzikale toekomst tegemoet gingen in de grote stad chicago. Rauw en puur, zoals het hoort!

 

 

Tapperij De Kroon
Bosstraat 21
4611 NB Bergen op Zoom
0164 236294

 

THE REMEDY

Sets starten op: 22.15 23.30 00.45 uur

 

Deze nieuwe energieke Zeeuwse band is nu bijna 2 jaar bezig om zoveel mogelijk hun muziek te laten horen en het optreden op het Kwadendamme Indoor Bluesfestival in december was een mooie opstap voor meerdere grotere optredens. The Remedy is een band die je het gevoel van Blues Rock brengt zoals artiesten als Stevie Ray Vaughan, Backdoor Slam en Julian Sas. ga ze zien!

 

 

Les Vedettes

Lievevrouwestraat 27
4611JJ Bergen op Zoom

 

BALDRICK BROTHERS

Sets starten op: 21.45 23.00 00.15 uur

 

The Baldrick Brothers (Jaap, Koen, Gudy, Ronald en Andre) zijn eind 2009 ontstaan na verwoede pogingen van ex-Bandox leden om een nieuw bluesduo te beginnen.
​Toen in de loop van 2009 besloten werd om The Brotherhood of the Baldricks aan te vullen met 3 nieuwe familieleden, mengden de muzikale voorliefdes al snel tot waar de broers nu staan. rauwe Cash country, de Rock’n’roll en Rock’a’Billy a la the good old Paladins en de puurheid van Americaanse Cowpunk.

 

 

Het Wapen van Engeland

Lievevrouwestraat 29
4611 JJ Bergen op Zoom

 

SLAPBACK JOHNNY

Sets starten op: 22.15 23.30 00.45 uur

 

Slapback Johnny is een jonge Nederlandse band die hard werkt maar nog veel harder rockt. In het eerste jaar hebben ze ruim 40 shows gespeeld en worden steeds meer bekend om hun energieke live-shows. Trek je dansschoenen aan en wees erbij voor de nodige dosis 40's jump-blues, swing en rockabilly!

 

 

Biercafé ‘t Locomotiefke

Grote markt 11
4611 NR Bergen op Zoom

THE BLUES VISION (BEL)

Sets starten op: 21.30 22.45 00.00 uur

 

Voor The Blues Vision (ONDER AANVOERING VAN TOPGITARIST ARNE DEMETS) was 2015 opnieuw een heel druk jaar. Naast de promotie van hun 3e cd “Kind of Blues”, hebben ze ook een 50-tal optredens afgewerkt. Het podium werd gedeeld met onder andere: The Guy Forsyth Band (WAARIN ARNE DE HELE EUROPESE TOUR MEE SPEELDE) , Little Hook, Morgan Davis, Gene Taylor, Bizkit Park, Chris Bergson Band, Eugene Hideaway Bridges, Jarekus Singleton, D-Tale, Elliott Murphy & The Normandy All Stars, Rory Block, The Electrophonics,…
Daarnaast heeft het trio ook deelgenomen aan het presyigieuze Belgische Biz’Art Blues, waar ze de eerste plaats behaalden !

 

Zo puur kan blues zijn, zoals in vorige jaren op de Bergse podia: