Op 26 maart 2016 is het zo ver. De finale van de T-strijd. De T-Strijd is een band wedstrijd van Gebouw-T voor de regio Zeeland, Antwerpen en West-Brabant.

 

Hiervoor hebben bands zich ingeschreven en uiteindelijk werden er 16 bandjes gekozen om mee te doen aan de voorrondes. Elke voorronde kent een jury- en publiekswinnaar, de jurywinnaar gaat door naar de finale en de publiekswinnaar gaat door naar halve finale.

Na vier spannende voorrondes en een zinderende halve finale, zijn dit de vijf overgebleven bands.

 

Jurywinnaar voorronde 1: FOES

FOES is een combinatie van een lieve singer-songwriter en een drukke heftige gitarist, maar dan beide uit hun comfort zone. Toen de paden van Melanie Kazemier(GIT/VOC) en Jannes van Kaam(Drums) elkaar kruisten, besloten zij rustige maar vunzige deuntjes te gaan schrijven. Dit werkte zich echter anders uit. Jannes ruilde zijn plectrums in voor drumstokjes en Melanie besloot alles te verfuzzen. FOES is een energieke, harde noise-rock band uit Bergen Op Zoom en Oss. Bereid jezelf voor, voor deze sensationele mind-fuck!!

 

Jurywinnaar voorronde 2: The Fitz’

The Fitz' is een productieduo uit Antwerpen. Sven Van Troostenberghe en Ludovic Nyamabo hebben elkaar leren kennen in de winter van 2013. Deze twee komen uit totaal verschillende muziekscenes. De clash tussen die twee werelden zorgt voor een leuke muzikale mix dat lavert tussen pop, soul, funk, hiphop en zelfs house. Live worden ze vergezeld door bangelijke muzikanten Wouter Van Sundert(drum),Mike Thienaert(bas), Julien Blumberg(gitaar), Melanie De Saedeleer( vocals), Matti Willems (sax), Sam Joris( trompet). Feest gegarandeerd!

 

Jurywinnaar voorronde 3: Horeon

Vier jonge twintigers die een eclectische mix van blues, gipsy, folk en rock brengen. Gezocht en gevonden in het nachtelijk circus van de Stille Kempen. Een sfeervolle en mysterieuze sound aangevuld met krachtige en beeldende lyrics.

 

Jurywinnaar voorronde 4: Archont

GEZOCHT!

Bent u jong, dynamisch en gemotiveerd? Heeft u ervaring met het temmen van berggeiten en houdt u van de geur van natte macadam. Bent u hoffelijk en verkiest u volslank doch gespierd?

Verlaat dan uw geconditioneerde partner die nooit het lege wc-rolletje deponeert na het afleggen van een ontlastende verklaring en kom troost zoeken in de malafide machinerie van Archont.

 

Winnaar halve finale : Rocket Balloons

Stel je voor: twee vrouwen die de ritmesectie op zich nemen. Smijt daar een neurotische gitarist bovenop, en je krijgt iets dat wollig is als een koala, of een Tasmaanse Duivel. Geïnspireerd door blote voeten, lumbersexuals en de ongebreidelde drang om de wereld te veroveren.

 

Bij de T-Strijd staat talentontwikkeling centraal, waardoor de uiteindelijke jurywinnaar de mogelijkheid krijgt om op te treden op evenementen als “Op de T”-festival.

 

De tickets voor T-Strijd Finale kosten €3,50 in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom). De deuren gaan open om 20:30 en de eerste band zal om 21:00 het podium betreden. Welke band dat is, blijft tot op de dag zelf een verrassing.

 

Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl