Marco Geense en Ilse Geense – Bazen zijn de nieuwe uitbaters van Café De Markies te Bergen op Zoom. Vrijdag 4 maart 2016 begint hun nieuwe avontuur.

 

 

Toon & Brigitte van Elsakker waren al sinds 2000 de vertrouwde gezichten achter de bar. Maar na zo’n 26 jaren totaal in de horeca vonden ze het tijd om het stokje over te dragen. Op zondag 21 februari gaven ze nog een afscheidsfeest dat massaal bezocht werd.

 

 

Twee nieuwe gezichten in het vertrouwde café aan het Beursplein dus: Marco en Ilse. Daar willen we absoluut meer van weten. “Wij zijn Marco en Ilse en we zijn getrouwd. We komen van het eiland Tholen maar zijn nu ingetrokken in de woning boven ons café.” Weet Ilse mij te vertellen. Ik vraag me natuurlijk af waarom zij hun volgende uitdaging in juist De Markies zagen?  “Al een hele poos wilden we eens iets anders gaan doen en daarbij kwamen we op het idee van een café, iets dat we altijd al leuk vonden. Toen we hoorden dat De Markies te koop was hebben we direct bij Toon en Brigitte aan de bel getrokken. Zelf vinden we dit café één van de gezelligste van Bergen op Zoom zo aan dat gezellige Beursplein en met dat supermooie grote terras.”

 

Al eerder hadden we met Marco en Ilse gesproken waarbij ze aangaven niet echt veel te veranderen. Maar iedereen weet dat er altijd wel iets verandert als er nieuwe uitbaters komen dus leggen we hen de vraag voor ‘wat zijn jullie plannen met De Markies?’  “We hebben in het café zelf wat kleine veranderingen aangebracht maar onze insteek is wel dat het gewoon dat oude vertrouwde gezellige bruine café blijft dat het al jaren is. Op het terras hebben we wel wat aanpassingen aangebracht. Zo hebben we een winterterras gemaakt met hoge bartafels en krukken. Het is nu extra verwarmd en afgeschermd. Ook hebben we wat mediterrane bomen geplaatst voor dat echte vakantiegevoel.” Ik hoor Ilse zo eens aan, maar ze heeft nog meer verrassingen in petto:”Op het terras kun je lekker genieten van één van onze heerlijke cava’s of je maakt een keuze uit één van de bieren van onze vernieuwde bierkaart. Ook de wijnkaart biedt onze gasten meerdere keuzen. Maar wat dacht je van onze speciale koffiekaart met de lekkerste speciale koffie en thee, samen met heerlijk vers gebak en koeken die we zelf gaan bakken?  Ze worden ovenvers geserveerd!”

 

Ik krijg al water in de mond bij het idee alleen al. Ilse had me verteld dat ze vanuit het bakkerswezen afkomstig is dus staat de oude en vast ook veel nieuwe klanten heel wat te wachten. Nu ze ruim een weekje zich hebben kunnen uitleven aan het interieur met een nieuwe verfje en wat aanpassingen aan de persoonlijke stijl is het echt wel tijd om de klanten weer te ontvangen. “Dat kan vanaf aanstaande vrijdag 4 maart als we officieel om 15:00 uur openen en iedereen van harte is uitgenodigd voor een hapje en een drankje.  Vanaf 20:00 uur hebben we live muziek van de band ‘Vintage Struggle’ en ook zondagmiddag hebben wij om 15:30 uur een muzikale verrassing van ‘Dweilband Effe wa D’anders.”

 

 

Ik merk aan alles dat Marco en Ilse er klaar voor zijn en uitkijken naar hun nieuwe horeca avontuur. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat zowel de oude klanten als wel nieuwe klanten weer terecht kunnen in dat stikstééngezellige café op het hoekje van het Beursplein: Café De Markies.