Het belooft een bijzonder concert te worden dat de jonge pianist Erwin Rommert Weerstra op 13 maart geeft in d’Engelenburgh.

 

De met prijzen overladen musicus speelt, in door kaarslicht sfeervol verlichte kamers, werken van Sweelinck, Schubert, Liszt, Beethoven, Debussy, Messiaen en Ravel.  

Met de komst van Weerstra (Leiden 1987) halen Ellen en Marcel Deelen een jong talent in huis. Reeds op zijn zevende werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium. Datzelfde jaar was hij één van de winnaars van een door de VPRO uitgeschreven compositiewedstrijd. In 2001 volgde de eerste prijs bij de landelijke finale van het Prinses Christina Compositie Concours met ‘Een verkeerd walsje’. In 2011 rondde hij zijn Masterstudie solo-pianospel cum laude af. Tijdens zijn conservatoriumtijd werd hij tweemaal winnaar van het Steinway Piano Concours. 

Eind 2014 haalde hij in Warschau de eerste prijs bij het internationale Leopold Godowsky ‘Young Virtuoso’ Pianoconcours. In Mei 2015 won Erwin de ‘Prix Neuburger’. Op 15 november jongstleden nog de eerste prijs tijdens het concours van Rivierenland Klassiek.

Onlangs ontving Erwin uitnodiging van professor Mikhail Petukhov van het Tsjaikovski Staats Conservatorium voor een solo-recital in Moskou.

 

Op 13 maart echter speelt hij eerst in Fijnaart tijdens een ‘gala-concert’. De avond begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 12,50. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveer bijtijds, het aantal plaatsen is beperkt!