Documentaire festival in het Markiezenhof 20 en 21 februari


DOCfeed (Documentaire Festival Eindhoven) en het Markiezenhof gaan dit jaar een uitwisseling aan. De tentoonstelling ‘Beweeg me’ van Annemarieke van Peppen verhuist voor het festival naar Eindhoven en in de Hofzaal van het Markiezenhof is een selectie van het DOCfeed-programma te zien op zaterdag 20 en zondag 21 februari. 

Annemarieke zal  op het festival in Eindhoven de bezoekers op dezelfde wijze portretteren als in het Markiezenhof. Omgekeerd komt DOCfeed naar het Markiezenhof. De initiator van het festival is de uit Lepelstraat afkomstige Frans Mouws.

 

Op zaterdag zijn er 10 documentaires te zien en op zondag worden 3 documentaires vertoond. De films zijn afkomstig uit 9 verschillende landen en het zijn bijna allemaal Nederlandse premières. Het Markiezenhof is gratis toegankelijk dit weekend.


Pools voor beginners
De documentaire “Pools voor beginners” beleeft zijn première tijdens DOC­feed, en dus ook in het Markiezenhof. Pools voor beginners is opgenomen in West Brabant, en speelt zicht voor een groot deel af in het tot polenhotel omgebouwde Stella Maris (Welberg). De meeste makers komen naar Eindhoven om hun eigen film in te leiden en na afloop is er een vraag & antwoord sessie. Een live verbinding tussen Eindhoven en Bergen op Zoom maakt dat de bezoeker ook in het Markiezenhof de inleidingen kan volgen en kan deelnemen aan de Q&A.


DOCcafé

Het museumcafé van het Markiezenhof wordt omgetoverd tot een sfeervol DOCcafé. Onder het genot van een drankje, popcorn en nacho’s kun je genieten van de documentaires.


Zoomvliet Studio
In Tuinzaal I, de lounge-area, worden vijf documentaires getoond die gemaakt zijn door studenten van Zoomvliet Studio, Bergen op Zoom. Het publiek kan stemmen op de beste inzending.

PROGRAMMA

Zaterdag 20 februari                                         Zondag 21 februari

13.00     Naar Kerk en werk is hunne gang           13.00     Sea of Heartbreak

14.30     The Sounds of Kaznicbarcika                14.15     Last day of freedom

15.00     Requem                                            15.00     Only New Orleans

15.30     Moments of Campaign                         19.00     Award winnaar DOCfeed 2016, Horseshoe’s Happiness

 

17.00     21 Gram                                           20.00     Uitreiking publieksprijs Zoomvliet Studio

17.30     Docudoemd                       

18.30     Loa                       

19.30     Pools voor Beginners                       

20.30     Justus                   

22.15     Herr van Bohlen                 

 

Voor meer informatie over het DOCfeed festival zie http://www.docfeed.nl/