Al sinds september wordt er meerdere malen per week hard gewerkt in Den Enghel; de cast van de BOV maakt de nieuwe productie Petticoat eigen. 

 

Op maandagavond repeteert het voltallige ensemble het grote aantal swingende en pakkende nummers in die zij ten gehore gaan brengen. Ook worden grote ensembeldansen ingestudeerd en ge fine tuned. Op woensdagavond worden er niet alleen solo spel scènes gerepeteerd maar ook de dansen krijgen steeds meer vorm. Tel daarbij de zaterdagochtenden op voor spel en zang en het plaatje is compleet.

Na het grote succes van de vorige productie “Ciske de Rat” heeft de BOV wederom gekozen voor een Nederlandse productie. De musical Petticoat is speciaal geschreven voor musicalster Chantal Janzen. Het script is geschreven door Andre Breedland en Paul Eenens tekende destijds  voor de regie. De muziek is van Henny Vrienten.

Petticoat is het humoristische verhaal van het meisje Pattie uit de provincie Groningen dat graag wegdroomt in haar (fantasie)toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt: Ze wil zangeres worden. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de ‘tegenwinden’ kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. Met thema’s zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz en de universele strijd tussen ouders en hun kinderen.

Het vaste productieteam van de BOV bestaat uit Diemer van Wijk (regie), Greetje Dietvorst (choreografie) en Pieter-Jan van den Berg (muzikale leiding). Zij zorgen ervoor dat de cast van de BOV het publiek weer iets verrassends kan laten zien. Het wordt een avond vol swingende muziek, mooie kleine liedjes en kleurrijke, humorvolle scènes waarbij sommige spelers zelfs ondersteund worden door een logopedist en twee Groningse coaches die het Groningse accent bij de rolspelers hebben aangeleerd.

 

Nog een paar weken en dan is het zo ver; de cast van de BOV neemt intrek in De Maagd en zal op vrijdag 11 maart aftrappen met een heuse gala première. Deze première is terug van weggeweest en op deze avond zorgt men uiteraard voor een passend hapje en drankje. Andere voorstellingen zijn op zaterdag 12 maart, zondag 13 maart ( speciale Zonnebloem voorstelling), donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart. Kaarten zijn te koop via de website van De Maagd. Meer informatie is te vinden op de website; www.stichtingbov.nl