Ans Goorden weet ons weer te bereiken met nieuwe voorstellingen in ons Stadstheater De Maagd.

 

De volgende voorstellingen staan ons te wachten:

Jeans 25 – Zilveren Jubileum show – donderdag 19 november 20:00 in De Maagd >

Woodstock The Story – vrijdag 20 november 20:00 in De Maagd >

Isabelle Beernaert presenteert: Under My Skin – zaterdag 21 november 20:00 in De Maagd >

 

 

JEANS brengt in seizoen 2015/2016 de 25e nieuwe show op de planken van de Nederlandse theaters. De afgelopen jaren hebben we heel veel mooie jonge talenten een podium mogen bieden. Voor hen het misschien wel broodnodige en altijd zeer verdiende duwtje in de rug! JEANS is een pittige leerschool; dans, zang, interactie met publiek; het uiterste werd en wordt nog steeds van de cast gevraagd. JEANS 25 staat even stil bij deze heugelijke verjaardag maar gaat ook weer net zo vrolijk verder. Elke voorstelling in elke stad krijgt een bijzonder feestelijk tintje want overal zal één van de sterren van het JEANS Jubileum concert acte de présence geven in de jubileumtournee. Welke bekende theaterster de JEANS show zal sieren in dit theater blijft nog even een verrassing! Maar zeker is dat sterren van nu, waaronder Tony Neef, Remko Harms,  Roy van den Akker, Sophia Wezer, Roberto de Groot, Laura Vlasblom, Brigitte Nijman, Ellen Evers, John Vooijs, Pearl Jozefzoon u dan, afwisselend, met veel plezier en energie weer mee terug in de tijd zullen nemen!

 

JEANS 25: toen, nu en morgen!

 

 

 

Woodstock The Story

Drie dagen peace, love & great music op één avond! Muziek, beeld en theater nemen je mee naar het hoogtepunt van de flower power: Woodstock '69. Een zinderend concert en hartverwarmende belevenis!

Drie dagen peace, love & great music op één avond! Muziek, beeld en theater nemen je mee naar het hoogtepunt van de flower power: Woodstock '69. Een zinderend concert en hartverwarmende belevenis. Met muziek van o.a. Janis Joplin, CCR, CSN, The Who, Joe Cocker en vele andere artiesten en bands van het legendarische festival. ‘Woodstock the Story’ speelde al meer dan 100 voorstellingen en de reacties zijn onverdeeld overweldigend. Zowel theaters als bezoekers boekten meermaals. Deze voorstelling kruipt onder de huid en blijft je bij.

Het muziekfestival Woodstock wordt gezien als het belangrijkste en bekendste evenement van de flower power, de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. De voorstelling verwijst op een integere en meeslepende manier naar de tijd waarin de popmuziek een nieuwe vorm vond. Het verhaal van mensen die ook geen idee hadden dat ze geschiedenis aan het schrijven waren. Van de maatschappij in '69, het hippie-gedachtegoed en de contrasten in de samenleving.

‘Woodstock the Story’ weeft muziek, beeld, theater en humor naadloos in elkaar, waardoor het geheel meerdere lagen krijgt.  De cast bestaat uit acteur/regisseur Laurens ten Den en de 8-koppige band, onder leiding van Matthijs van Noort. Samen met deze ijzersterke band zetten topzangers Martin van der Starre, Thomas Meeuwis en Muriël te Loo de songs van alle bands en artiesten met overgave neer. Met de sound en energie van toen, de oren en techniek van nu.

 

CAST 

Laurens ten Den, Matthijs van Noort, Martin van der Starre, Kobus Groen, Tim Beudel, Door Raeymaekers, David Aferiat, Thomas Meeuwis, Muriël te Loo

Muzikaal leider:Matthijs van Noort

Script & regie:Laurens ten Den

 

Publieksreacties

“Ik kan nu zeggen: ik was erbij!”

“On-Nederlands goed! Dit moet iedereen gaan zien.”

“Het podium was geen theater meer, maar een festivalterrein”

"Moet elke generatie en elke muziekliefhebber gezien hebben!”

“Fantastische voorstelling. Vervoerend, ontroerend... overdonderend.”

“Vanaf de eerste klank zat ik in een tijdmachine en kwam er niet meer uit”

“Nog nooit zo een concert meegemaakt dat zo origineel een sfeer wist te scheppen.”

“Wat een geweldige show! Topzangers en topmuzikanten! Van ons mocht het echt 3 dagen duren.”

“Geweldig spektakel, goede zang en muziek. Met weinig middelen en mensen. Verdient een groot compliment.”

“Wat een energie, passie, plezier! Dank jullie wel, mensen, jullie hebben het gevoel, de muziek en de beelden allemaal met elkaar verbonden tot een spetterend geheel.”

 

 “Zelden zo'n mooie voorstelling gezien.”

“Spectaculaire show, origineel programma, theater en fantastische band.”

“Fantastische voorstelling, geweldige cast en een fantastische sfeer in de zaal.”

 


ISABELLE BEERNAERT presenteert Under My Skin

 


Modern choreograaf Isabelle Beernaert is niet bang om emoties te tonen en zich aan het publiek te laten zien in alle openheid, met de passie en hartstocht die daarbij komt kijken. Dat is de kracht van haar ontroerende en aangrijpende choreografieën in de nieuwe theaterproductie Under My Skin.

Under My Skin gaat over iets 'hogers' - iets dat ons hele wezen in de ban houdt - een roep die we moeten volgen, omdat dit aanwakkert wat altijd al in ons aanwezig was. In het verlangen zetten we onszelf op het spel. Dat maakt verlangen spannend, want wie zichzelf op het spel zet, kan zichzelf ook kwijtraken. Dat wat we onderhuids voelen, wordt tastbaar in Under My Skin. Een duizend woorden kunnen niet beschrijven wat je diep van binnen voelt.

 

Keer op keer weet Isabelle Beernaert te verrassen met haar muziekkeuze. In Under My Skin neemt zij je opnieuw mee op een muzikale reis. Geniet van de verscheidenheid van muziek waaronder de hoge klanken van Yann Tiersen, Franse Chansons, Miles Davis en etnische klanken. Sinds 2011 brengt Isabelle Beernaert ieder seizoen een unieke dansvoorstelling naar de theaters. Het begon als een wens om haar choreografieën van So You Think You Can Dance te bundelen in een avondvullend programma en het Nederlands en Belgisch publiek een totaalbeeld te geven van Isabelle Beernaert als choreograaf. Al snel bleek hoe populair haar choreografieën zijn, nadat de eerste tour in korte tijd volledig uitverkocht was. Inmiddels heeft Beernaert vijf succesvolle theaterproducties op haar naam staan.