Op 30 oktober kwam het nieuwe album Stomping Grounds van Maison du Malheur uit.

 

Het nieuwe album is dan ook een goede reden voor een club tour langs de poppodia van Nederland. Op 4 december staat de band in Gebouw-T.

 

Maison du Malheur bestaat stuk voor stuk uit artiesten die weten wat ze doen. Met hun muzikale kunnen halen ze inspiratie uit verschillende muziekstijlen,zoals blues, jazz, rock en roll en soul . Hiermee creëren ze uiteindelijk een geheel eigen sound. Maison du Malheur maakt het type muziek wat puur is, met veel invloeden en wat niet met opzet commercieel is. Stomping Ground laat de luisteraar zichzelf afvragen welke stijl de band níét kan spelen.  Een genot om naar te luisteren.

 

Het nieuwe album moest weergeven wie Maison du Malheur is en wat zij in hun mars hebben. Daardoor is Stomping Ground geheel opgenomen met Live Recording, wat eigenlijk betekent dat alle instrumenten en de zang tegelijkertijd in dezelfde ruimte is opgenomen. Dit alles om de live ervaring zo goed mogelijk op cd weer te geven.. Een goed voorbeeld van dit gevoel is het eerste uitgebrachte nummer van het album, Join The Weeds.

 

Het voorprogramma van Maison du Malheur op 4 december in Gebouw-T is Tiny Legs Tim. Deze Belg is aardig op weg om de blues artiest van dit moment te worden in zowel Nederland als België. Het afgelopen jaar heeft hij met zijn one-man-band rond gereisd en heeft hij in verschillende landen gespeeld. Dubbel op genieten voor de muziekliefhebbers deze avond!

 

 

Tickets zijn reeds verkrijgbaar via de website van Gebouw-T. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl