Ans Goorden  wist ons weer veel nieuws te vertellen over wat ons de komende tijd te wachten staat.

 

Kasper van Kooten speelt Bonte Avond -  try-out - vrijdag 30 oktober 20:30 - CKB Theaterzaal (= niet De Maagd) >

Wie wil deze cabaretier nog steeds een keer zijn? In zijn eerlijkste Bonte Avond ooit geeft Van Kooten antwoord, dansend en zingend op zijn muziek van de 80s naar nu.

 

Beat the Kitchen – Raw! – donderdag 5 november 20:00 – De Maagd >

Ritmes uit de hele wereld komen samen in een energiek spektakel van drie vrouwelijke toppercussionisten uit Suriname, Nederland/Letland en Japan.

 

 

2 Kleine Kleutertjes – zondag 8 november 14:00 – De Maagd >
Een vrolijke show voor kinderen vanaf 2 jaar gebaseerd op het gelijknamige TV programma. Met o.a. Monique Smit. De liedjes zijn geschreven door Jan Smit.  

 

Kasper van Kooten speelt Bonte Avond

 

Vermakelaar Kasper van Kooten staat vanaf september in het theater met zijn nieuwe cabaretprogramma Bonte Avond. Een voorstelling in Kaspers kenmerkende stijl van verhalend, fysiek en muzikaal cabaret. 

De Bonte Avond, wie maakte hem niet mee? Kasper was met vijf vriendjes de Dolly Dots, op knakkende naaldhakken en in schurende visnetpanty’s. Ze waren twaalf. De andere vijf hebben na dat hoogtepunt nooit meer opgetreden, maar Kasper nog iedere avond. Waarom toch? Wie wil hij nog steeds een keer zijn: zichzelf, eindelijk? In zijn eerlijkste Bonte Avond ooit geeft Van Kooten een bijzondere inkijk, dansend en zingend op muziek van de jaren tachtig naar nu. Dat werkt op de lachspieren én traanzakjes.

Hij staat nu 12,5 jaar in theater en heeft nog 12,5 jaar te gaan, tot zijn dochter haar Bonte Avond zal hebben en hij met een gerust hart kan stoppen. Of moét stoppen, van haar. Kasper van Kooten (1971) is cabaretier, acteur, muzikant en schrijver. Dit voorjaar is hij te zien als hoofdrolspeler in de film Ventoux. Sinds zijn eerste cabaretprogramma Lijfspreuk (2003) speelde hij achtereenvolgens: Geestdrift (2005, nominatie Neerlands Hoop), Zangzaad (2007, met band), Veelvraat (2009, nominatie Poelifinario) en 3KW4RT (2010, met band).

Kasper schreef in 2012 zijn eerste roman Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel. Deze kwam parallel uit als cabaretvoorstelling en werd genomineerd voor de Poelifinario. Er volgde een korte theatertour en cd Harde Noten met popidool Bertolf. In 2014 kwam Kaspers tweede roman Karakters uit en wederom volgde er een gelijknamige theatertour. De Volkskrant gaf 5 sterren en schreef: “Van Kooten is een tovenaar. Voor zoveel creativiteit kun je alleen maar een hele diepe buiging maken…”

Beat the Kitchen

drie vrouwen, drie continenten, één passie... DRUMS!

Beat The Kitchen, een nieuwe percussiegroep met drie vrouwelijke top-percussionisten uit drie verschillende wereld delen Europa, Azië en Zuid Amerika. De tijd dat slagwerk uitsluitend een mannelijke aangelegenheid was behoort voorgoed tot het verleden. Dit bewijzen de dames van Beat The Kitchen met een schitterend percussieconcert waarin ritmes en percussie instrumenten uit de hele wereld samenkomen. Westers slagwerk, spectaculaire Japanse Taiko drums, Cubaanse conga’s en timbales, elektronische drums en een keur aan bijzondere nieuwe percussie instrumenten worden op originele wijze gecombineerd. De drie slagwerksters voelen elkaar tot in de finesses aan en beschikken ook nog eens over een flinke dosis energie, een sublieme techniek en uiterst aanstekelijk spelplezier. Met indrukwekkend, verassend, boeiend en spetterend slagwerk leggen de meiden menig mannelijke collega drummer het zwijgen op.  

Bezetting:

Gianna Tam (Suriname) drums, percussie en vocals: (Suriname) Bekend als slagwerkster, percussioniste en zangeres van Drums United

Femke Krone (Nederland/Letland) percussie en vocals:  (Nederland/Letland) een veelgevraagd percussioniste en speelde oa bij Rob de Nijs, Ruth Jacott, René Froger en vele anderen.

Ryoko Imai (Japan) percussie: (Japan) naast drumster op de spetterende Taiko Drums afgestudeerd in klassiek slagwerk aan het Amsterdams conservatorium

 www.lucasvanmerwijk.com

 

 

 

2 kleine kleutertjes

Vanaf maart 2014 is elke werkdag bij RTL Telekids het liedjesprogramma ‘2 Kleine Kleutertjes’ te zien. De liedjes, geschreven door Jan Smit en gezongen door zijn zus Monique, zijn leerzaam in combinatie met vrolijke melodietjes met aansprekende, kleurrijke animatie. Met deze nieuwe liedjes leren kinderen basisvaardigheden, zoals tellen, de dagen van de week en de seizoenen.

Op basis van deze liedjes en filmpjes, brengt Monique Smit een vrolijk en muzikaal kinderprogramma in de theaters voor iedereen vanaf 2 jaar. De regie is in handen van Jasper Verheugd (o.a. Studio 100 en Vijftig tinten… de parodie).

Monique Smit: “Ik ben heel blij met de samenwerking met RTL Telekids. Samen met mijn broer Jan en Edwin de Groot hebben we hard gewerkt aan allemaal nieuwe kinderliedjes. Ze zijn al door de voorselectie gegaan en meer dan goedgekeurd door onze neefjes en nichtjes. Hopelijk vinden alle andere kindjes in Nederland ze net zo leuk!”.

 

 

Liedteksten

:

Jan Smit

Regie

:

Jasper Verheugd

Producent

:

Volendam Music

Speelperiode

:

oktober 2015 t/m februari 2016

Genre

:

Familie- en kindertheater

Tourneeplanning en

publiciteitsmateriaal

:

Senf Theaterpartners, Maasland

tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl 

Website

:

www.2kleinekleutertjes.nl