De meest vuige garagebands van Nederland bundelen dit najaar de krachten om een smerig optreden neer te zetten in de tour The Sleaze Express.

 

Deze bands zijn The Deaf, zZz en Green Hornet, allemaal kennen ze hun eigen stijl maar er is een ding wat hen verbind: de garage scene. Op 13 november maakt The Sleaze Express een tussenstop in Gebouw-T!

Alle drie de bands kennen Nederlands succes, hoewel The Deaf en zZz ook internationaal goed bekend zijn onder fans. zZz heeft eerder dit jaar al in landen als Duitsland en Denemarken gespeeld en heeft in de zomer vooral op festivals gestaan, waaronder de Freak Show Festival. Green Hornet speelde eerder dit jaar ook op grote festivals in Nederlands zoals Manana Manana Festival.

The Deaf werd in het begin gezien als een zij-project van Spike (DI-RECT) maar zo mag de band eigenlijk niet meer genoemd worden. De band heeft in 2015 een goed jaar gehad en gaat in het najaar op tour door Duitsland en Spanje, waar ze in grote steden zullen spelen als Hamburg, Madrid en Barcelona. 6 November hebben ze hun laatste internationale optreden voordat ze aan The Sleaze Express beginnen op 12 november!

Hoewel zZz dit jaar ook flink heeft getourd in Europa zijn ze daarnaast bezig geweest met een nieuw album die eerder dit jaar in maart uit kwam, Juggernaut. Het hart van de muzikale duo ligt echter bij optreden en bij een keurige popzaal omtoveren tot een intieme bar. Eerder dit jaar stonden ze samen met Green Hornet op het Manifesto in Hoorn. Hier liet Green Hornet het niet bij afgelopen jaar, ook zij zijn druk bezig geweest met hun nieuw album die 16 oktober uitkwam, Never Enough. Nu voegen de drie band zich weer samen om Nederland eens voor altijd bekend te maken met de echte garage rock uit de jaren ´60!

 

Tickets zijn reeds verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl