De winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs wordt op  zaterdag 24 oktober bekend gemaakt.  Genomineerden zijn Mariapaviljoen in ’s-Hertogenbosch, PopMonument in Bergen op Zoom en TilburgAns in Tilburg.

 

De prijs wordt uitgereikt door Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant.


De  Brabantse Erfgoedprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en richt zich op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Het is een prijs voor projecten en activiteiten die digitale middelen innovatief gebruiken om een breed of nieuw publiek toegang tot de collectie te geven. Projecten met nieuwe vormen van samenwerking die erfgoed anders inzetten en verrassende verbindingen met andere sectoren tot stand brengen. Een prijs dus om talent aan te sporen.

 

Stemmen
Uit 74 ingediende projecten heeft de jury een shortlist van acht gemaakt, die resulteerde in de nominatie van de drie genoemde projecten. Daarop kon het publiek tot afgelopen maandag 12 oktober  stemmen.


De jury naast voorzitter Henri Swinkels uit Joks Janssen (hoogleraar Ruimtelijke Planning en Cultuurhistorie Universiteit Wageningen), Karen Romme (mediaondernemer), Marc Wingens (directeur Gelders Erfgoed), Mijke Pol (historicus en publiciste), Miranda van Bragt (docente CKV en cultuurcoördinator) en Barbara Op de Beek, vertegenwoordiger van Hip Ambacht, de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2013.

 

Meer dan een uitreiking…
De bekendmaking van de prijs is op zaterdagavond 24 oktober tijdens een speciale Award-avond in Natlab Eindhoven op Strijp-S tijdens de Dutch Design Week.

 

 

Meer informatie over achtergronden, de projecten, het juryrapport en het programma:  http://www.erfgoedbrabant.nl/beprijs2015. De Brabantse Erfgoedprijs is een initiatief van Erfgoed Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant.