Buurtpreventie van de Gemeente Bergen op Zoom organiseert aanstaande zaterdag een aantal activiteiten.

 

’s Morgens gebeurt dat in diverse wijken van Bergen op Zoom en Halsteren en ’s middags is er een manifestatie op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Op de Grote Markt komt er een grote tent te staan, waarin diverse organisaties het publiek voorlichten over allerlei zaken. De brandweer is er met een brandweerwagen en een springkussen voor de kleintjes en zij geven voorlichting. He team Home safety check van de Buurtpreventie geeft voorlichting over brandveiligheid en brandmelders. EHBO Ons Bergen geven demonstraties reanimeren en AED. Handhaving van de Gemeente Bergen op Zoom geeft acte de présence met een voertuig en een boot en zij lichten de Buiten Beter app toe. De politie is ook aanwezig met de hondenbrigade en met de bikers. Zij zullen een aantal keren een demonstratie geven. Het publiek kan ook een kijkje nemen in een voertuig en krijgt informatie over alles wat er met een politiemotor gedaan kan worden. Tot slot informeert de Buurtpreventie de aanwezigen over hun werk en proberen zij om mensen te interesseren om lid te worden van een van de 21 teams welke Bergen op Zoom rijk is.

Dit alles vindt plaats tussen 13:30 uur en 17:00 uur. Het winkelend publiek is van harte welkom in de tent en daarbuiten. Uiteraard is alles gratis.

Na afloop zijn alle vrijwilligers van de Buurtpreventie uitgenodigd om aanwezig te zijn voor een besloten bijeenkomst, waarbij burgermeester Frank Petter ook aanwezig zal zijn. Hij zal namens alle inwoners van de gemeente Bergen op Zoom de vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Het belooft lekker weer te worden, dus de organisatie verwacht veel belangstelling.