WEEES GEEN KAMELEON, ONTDEK JE BESTAANSKLEUR is een uitspraak van Johannita Disco bij de opening van haar eigen zaak True-Color. Ik laat haar graag haarzelf presenteren:


Maart 2015 mijn praktijk zijn de meest voorkomende klachten: stress, burn-out, relatieproblemen, persoonlijke ontwikkeling. In de praktijk kun je dan ook terecht voor massage, massage-coaching en therapie. Ik hou van laagdrempelig en no-nonense contact. Belangrijk vind ik een luisterend oor bieden en naargelang de problematiek stellen we een maatwerk traject op. Ik kan confronterend en kritisch zijn maar altijd vanuit het doel de cliënt uit te dagen en verder te brengen. Kernwaarden: vertrouwen, persoonlijkheid, diepgang, warmte, confrontatie, aansluiten bij het proces van de cliënt, creativiteit.

  • Ik werk eclectisch wat inhoud dat ik gebruik maak van alle stromingen en methodieken en daarmee aansluit bij de vraag van de cliënt vanuit een holistische visie waarin lichaam, geest en omgeving niet te scheiden zijn.heeft True-Color, praktijk voor coaching, therapie & massage officieel haar deuren geopend.

In deze praktijk staat persoonlijke ontwikkeling en begeleiding op zowel psychisch als fysiek vlak centraal. Vanuit haar eigen rijke levenservaring op het gebied van verlies op diverse vlakken, hechtingsproblematiek, stress, burn-out, weet Johannita als geen ander aan te sluiten bij de belevingswereld van haar cliënten. In haar zoektocht naar zichzelf en haar doel op deze aardbol heeft zij vele wegen bewandeld en opleidingen gedaan.

Een van deze opleidingen is tot sportmasseur. De basis voor alle massagevormen. Tijdens haar werkzaamheden als masseur werd haar al snel duidelijk dat onderliggend aan fysieke klachten vaak andere problemen schuilgaan. Emoties, angsten of overtuigingen die niet worden geuit kunnen zich  vastzetten in specifieke gedeelten van ons lichaam. Overtuigingen en mechanismen veroorzaakt door opvoeding en sociale omgeving waardoor we ons aanpassen en buigen om er bij te horen. Door haar eigen zoektocht en om ook haar cliënten met deze onderliggende klachten te kunnen begeleiden i.p.v. symptomen te bestrijden startte zij in 2011 met de 3-jarige beroepsopleiding transformatie therapie & coaching. In deze complemtaire opleiding word het beste van de Westerse en Oosterse psychologie samengebracht en dat maakt dat er meer methodieken dan alleen het gesprek wordt gebruikt. Meditatie, muziek, dans en visueel maken van het probleem kan ook tot de mogelijkheden behoren als dat nodig is om de kern te raken.

“Ik hou van laagdrempelig en no-nonense contact. Belangrijk vind ik  een luisterend oor bieden en naargelang de problematiek stellen ik samen met de cliënt een maatwerk traject op. Ik kan confronterend en  kritisch zijn maar altijd vanuit het doel de cliënt uit te dagen en verder te brengen. Kernwaarden: vertrouwen, persoonlijkheid, diepgang, warmte, humor, confrontatie, aansluiten bij het proces van de cliënt, creativiteit.

Missie: De mens weer in contact brengen met zichzelf zodat hij in eigenheid naar buiten kan treden. Doel is de kernbalans tussen lichaam en geest te herstellen. Het uitdagen van de cliënt om diepgaande veranderingsprocessen aan te gaan en zijn eigen bron aan te boren.

Ik werk eclectisch wat inhoud dat ik gebruik maak van alle stromingen en methodieken en sluit daarmee aan bij de vraag van de cliënt vanuit een holistische visie waarin lichaam, geest en omgeving niet te scheiden zijn” Met andere woorden jij als geheel krijgt de volledige aandacht op een bij jou passende manier en niet alleen je klacht wordt behandeld.

In mijn praktijk bied ik drie stromingen aan:

-          Diverse soorten massages, inclusief stoelmassage. Dit is een kortdurende ontspannende, vitaliserende drukpuntmassage, die je gekleed ondergaat. Aan te raden voor bedrijven of als je moeite hebt met ontkleden en toch een massage wilt ervaren.

-          Een combinatie van massage-gesprek: een half uur waarin de problematiek wordt besproken, half uur massage waar op de klacht wordt ingegaan, nabespreking en doel stellen voor volgende afspraak.

-          Coaching/therapie: tijdens sessies van 1-1 1/2 uur kunnen we, afhankelijk van de problematiek, een kortdurend coaching traject aangaan of een diepgaand transformatie traject.

Aandachtsgebieden:

-          grenzen leren stellen;

-          lichaamsbewustwording (waarom ervaar je fysieke klachten)

-          stressperfectionisme

-          hechtingspoblematiek

-          systeemwerken d.m.v. familieopstellingen

-          diverse massages, reiki, energetica

-          stoelmassage (bedrijven)

-          combinatie van massage & gesprek

-          Meditatielessen

 

De naam True-Color is ontstaan toen ik tijdens mijn opleiding het nummer gezongen door Phil Collins hoorde en dit mijn visie en missie verwoordde.

 

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Though I realize
It's hard to take courage
In a world, full of people
You can lose sight of it
And the darkness, inside you makes you feel so small

But I see your true colours shining through
I see your true colors, that's why I love you
So don't be afraid, to let them show
Your true colours, true colours
Beautiful, ooh like a rainbow

-          Mijn doel is dan ook dat ieder zijn eigen kleur mag vinden en uitstralen een stevig basis  mag hebben in deze hectische wereld. In liefde naar zichzelf en de ander mag genieten

-          Eigenlijk gewoon dus Zichzelluf mag zijn, welke kleur je ook bent.

-

-          Website: www.true-color.nl

-          Facebook: true color therapie coaching & massage