Nieuw stadslandbouwinitiatief: stadsboerderij De kleine Kievit in Bergen op Zoom - Op zondag 17 mei kan de Brabantse Wal kennismaken met een nieuw stadslandbouwinitiatief: stadsboerderij De kleine Kievit in Bergen op Zoom. Op de stadsboerderij aan de Balsedreef wordt op de eigen akkers groentes en fruit gekweekt (en verkocht). Binnenkort opent De kleine Kievit officieel haar deuren. Het publiek kan de 17e alvast de sfeer komen opsnuiven tijdens een zaaifeest op het erf van de boerderij.

De kleine Kievit

Kersverse groentes direct van het land. Fruit dat net van de boom komt. Een eerlijk stukje vlees. Op de stadsboerderij verbouwen we gezonde, eerlijke producten en laten we je zien hoe ze groeien en bloeien. Dat is niet alleen ontzettend lekker en leuk, het zorgt er ook voor dat je gezonder en bewuster gaat eten. Want hoe meer je weet over je voedsel, hoe bewuster je een keuze kunt maken”, vertellen de initiatiefnemers van De kleine Kievit Sandra Roefs (27 jaar) en Erik van de Velden (29 jaar).

 

“Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een gezondere wereld om ons heen. We verbouwen onze groente en fruit daarom ook volgens biologische principes, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De natuur kan bij ons rustig haar werk doen.”

Het zaaifeest

Tijdens het zaaifeest kunnen bezoekers zelf zaaien en zaaibordjes maken. Een leuke en leerzame activiteit voor jong en oud. Gedurende de dag verzorgen Sandra en Erik verschillende rondleidingen langs de wei, de moestuin en de boerderij. Tijdens de rondleidingen vertellen zij over de plannen en activiteiten van De kleine Kievit. Bezoekers mogen ondertussen proeven van lekkernijen van de Brabantse Wal. Aanmelden is niet nodig.

Het programma:

Datum: Zondag 17 mei

Tijd: tussen 12.00 en 17.00 uur

Officiële opening: 14.30 uur door Hans Schep van Brabants Landschap

Rondleidingen: vanaf 13.00 uur om het uur.

Adres: Balsedreef 21, Bergen op Zoom

 

U bent bij deze van harte uitgenodigd om bij het zaaifeest op De kleine Kievit aanwezig te zijn. Graag tot ziens op de stadsboerderij.

Meer weten?

Volg De kleine Kievit op Facebook: facebook.com/stadsboerderijdekleinekievit