Zondagmiddag 24 mei staat jazz centraal in d’Engelenburgh in Fijnaart. Aan de vleugel zit Bram Wijnands die de gasten onthaalt op swing, jazz en boogie-woogie.


De al meer dan twintig jaar in de VS wonende Bram Wijnands komt nog eens per jaar naar Nederland, meestal rond Pinksteren. Bram speelt piano in de stijl van Erroll Garner.

Dat het niet de eerste de beste is die naar Fijnaart komt, blijkt uit het feit dat Bram Wijnands in 1998 optrad in de Carnegie Hall in New York.


De organisatoren van de middag, Ellen en Marcel Deelen, zijn blij met de komst van de gelauwerde jazzpianist in d’Engelenburgh. Zij proberen elke maand een culturele middag te organiseren en verwachten met ‘Jazz met Pinksteren’ veel liefhebbers een plezier te doen.


De entree voor de middag bedraagt tien euro per persoon.

Vanaf 14.15 uur is de deur aan de Molenstraat 24 open, het jazz-festijn begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 8357 2448. Er is plaats voor een dertigtal bezoekers.


Bram Wijnands

Geboren in Nederland, begon Bram op 3-jarige leeftijd met pianolessen. Zijn voorkeur ging naar barrelhouse blues piano en dientengevolge jazz en dan vooral stride-piano. Hij studeerde af aan het Hilversums Conservatorium in 1991 en vestigde zich in de V.S.

Hij werkte met o.a. Deborah Brown, Slide Hampton, Gene Connors, Richard Ross, Hal Melia, Bob Kindred, Warren Vache, Jimmy Slide, Jon Hendricks en een welbekende groep van de ‘eastcoast’ genaamd ‘Dukes Boys’.

Tours, concerten en festivals zijn elk jaar aan de orde. Inmiddels maakt hij deel uit van de faculteit aan het conservatorium in Kansas City onder artistiek directeur Bobby Watson.