Kijk snel verder voor het object van de maand en voor een gratis workshop Djembé. 


Elke maand stelt het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch een bijzonder object in de schijnwerpers. Deze maand: een bijzonder boekje over de Afrikaanse Missie.

 

De collecties van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum bevatten ook enkele oude boeken uit het bezit van de Broeders van Saint Louis. Deze hebben voornamelijk betrekking op de collecties en/of Oudenbosch.

 

Eén ervan is het in 1888 in Oudenbosch uitgegeven boekje ‘Eenige Mededeelingen over de Congregatie der Zusters-Missionarissen van Onze Lieve Vrouw der Afrikaansche Missiën’.

Het is een uitgave van de ‘Annalen der Afrikaansche Missiën’ van Broeder Bernardinus en W.P. Peeters en komt oorspronkelijk uit de bibliotheek der Capucijnen in Helmond, zo blijkt uit het stempel ‘Bibliotheca FF.Min. Cap. Helmond’.

 

He boekje telt  108 pagina’s en bevat ondermeer verhandelingen over de stichting van een Postulaat te Maastricht, de Negers-Martelaren in Oeganda, een brief van kardinaal Lavigerie over het Apostolaat bij de heidensche vrouwen, een brief van een  postulante van de Zusters-Missionarissen der Missiën in Kabylië, en de beschrijving van de kleding van een Zuster-Missionaris in de Basiliek van O. L. Vr. van Afrika.

 

Dit object staat de hele maand mei centraal. Kom kijken in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum en ontdek nog véél meer.


Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch biedt belangstellenden een gratis workshop djembé aan tijdens het Open Pleinenfestival op 17 mei. Het museum is bovendien kosteloos te bezoeken.

 

Zondag 17 mei biedt de bezoekers van het centrum van Oudenbosch veel vertier. Zo is het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum gratis toegankelijk. Alle collecties zijn te bewonderen. De twee jeugdgidsen zijn aanwezig om belangstellenden rond te leiden. Zij vertellen op verrassende wijze over de collecties en het ontstaan van het museum.

 

Het museum biedt bezoekers verder de gelegenheid een workshop ‘djembé spelen’ te volgen. In de Gehoorzaal van het museum – waar ook koffie e.d. kan worden genuttigd – is er twee keer een workshop van een half uur. De tijden zijn 14.00 - 14.30 uur en 15.30 – 16.00 uur.

Per keer kunnen maximaal 25 personen aan de workshop deelnemen. Reserveren wordt aanbevolen.

 

Het museum is te vinden aan de Markt 30a (in de poort) schuin tegenover het Zouavenmuseum, dat die middag ook vrij toegankelijk is.