Binnen een paar maanden is mijn nieuws site www.bozinbeeld.nl / www.westbrabantinbeeld.nl al weer vijf jaren in de lucht. Eigenlijk ben ik heel deze site begonnen omdat ik het aardig oneens was met de gangbare media die ik steeds minder aandacht zag geven aan al dat lokale nieuws; al die mensen, evenementen, sportverenigingen en mooie bedrijven. Ik wilde dat per se anders doen waarbij ik ook nog eens louter positief leuk nieuws wil brengen. Het moet voor het publiek leuk zijn en interessant om ‘mijn’ nieuws te lezen. 

Al jaren geleden liep ik rond met het idee dat onze regio beter verdiende. Personen, clubs en verenigingen, organisaties maar ook bedrijven verdienden het om wat vaker en wat nadrukkelijker in de aandacht te staan. Gangbare media hadden steeds meer aandacht voor het landelijke en zelfs internationale nieuws, zodat over wat er in de regio speelde steeds minder te lezen was in onze lokale kranten. Daarbij dat er tegenover elk bericht wel verplicht een advertentie gevraagd werd. Daar wilde ik verandering in brengen. April 2010 kwam mijn geesteskindje www.bozinbeeld.nl in de lucht. Ik bracht het nieuws, alsmede van alles over evenementen, bood een bedrijfsgids en een kalender waar te vinden was wat er allemaal in de regio te doen was. In de loop der jaren hebben steeds meer mensen mijn site gevonden gezien de stijging in bezoekcijfers. Daarnaast hebben steeds meer individuele en officiële partijen mijn medium gevonden om hun persberichten ‘in beeld’ te brengen.   

Inmiddels staan we aan de vooravond van de lancering van versie II van mijn website: www.bozinbeeld.nl / www.westbrabantinbeeld.nl  De pagina’s zullen nog duidelijker zijn en tevens zullen ze uitgebreid worden met nog meer functionaliteit. Hiermee probeer ik de regio nog meer van dienst te zijn als het gaat om jullie verhalen, jullie nieuws, producten en identiteit; kortom de regio nog beter in beeld.

Steeds meer mensen weten mijn site te vinden en keren ook terug. Dat zie ik sowieso in de statistische informatie zoals ik die hier bijvoeg. En dan de kanttekening dat de cijfers over 2014 tot en met eind oktober zijn! Dat belooft wat voor het hele jaar; ik verwacht de 2.500.000 hits te gaan passeren.

Jaartal Bezoeken Pagina's Hits

2010 9906 159653 632563
2011 21412 144903 507666
2012 34155 344549 1026950
2013 62173 614610 1662302
2014 68290 837305 2312925

We mogen gerust constateren dat er een gestage groei is !!Wink

Op dit moment zijn er zo’n kleine 4.000 artikelen op mijn site geplaatst. Deze zijn allemaal nog terug te vinden want ze blijven online staan; leuk om eens lekker te browsen. Ik heb ondervonden dat het visuele aspect erg belangrijk is, mensen vinden het leuk om meer foto’s te zien zodat ze ook de beleving op het netvlies krijgen. Daarom werk ik vaak met fotogalerijen; ondertussen staan er al ruim 50.000 foto’s online.

Ik ga stug door met BoZinBeeld. Mijn site beschikt ook over een Gids, een functie die bedrijven, verenigingen, bands, winkels en horeca, enzovoorts een eigen stuk ruimte biedt. De basisvermelding is gratis, de VIP vermelding is op basis van een jaarabonnement en bevat extra ruimte en een fotogalerij zodat je een eigen webpagina op mijn site hebt. Ik krijg steeds meer aanmeldingen van partijen die ook opgenomen willen worden in de Gids. Trouwens, mijn kalender wordt steeds meer gezien als één van de compleetste allround agenda’s van de regio. Daar wordt dan ook dagelijks hard aan gewerkt; daar bij, heel de site wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe berichten. Ik krijg ook nog steeds aanvragen van mensen die hun verhaal aan me kwijt willen, aan de site dus. Ook deze informatiestroom groeit alleen maar, daarbij de aantekening dat we juist ook actief op zoek gaan naar die verhalen.

Het Jubileum

In die vijf jaren heb ik leren genieten van al wat er in de regio Bergen op Zoom te doen is. Als gemeenschap organiseren we enorm veel, zijn erg sterk aanwezig en bieden heel veel. Om dit te laten zien wil ik in 2015 een boek uit te brengen over alles wat er in een jaar gebeurt: ‘BoZinBeeld: Bergen op Zoom door het jaar heen’

Het zal een doorsnede geven van een normaal Bergs jaar en aantonen waar onze stad sterk in is en waar we met z’n allen van kunnen genieten en trots op kunnen zijn. Daarnaast ben ik van zins om ter ere van het vijfjarig bestaan een jubileum uitgave op papier uit te brengen. Een krant op A3 formaat, die op 30.000 Bergse deurmatten zal neerploffen. In deze krant wil ik aandacht besteden aan al die partijen die onze stad zo mooi maken en die het mogelijk maken om te kunnen genieten van zoveel evenementen, bijzondere momenten en een geweldig aanbod aan diensten en producten. Kortom, middels deze jubileum krant wil ik het voetlicht geven aan al die partijen die het mogelijk maken dat we hier vol trots kunnen wonen, leven, werken en genieten.

 Uw medewerking gevraagd

Om de papieren jubileum krant mogelijk te maken wil ik graag een beroep doen op Uw medewerking. Ik zoek dan ook sponsors voor dit hele project. Echter, deze sponsors krijgen hier behoorlijk wat voor terug want BoZinBeeld / WestBrabantinBeeld heeft altijd als motto gehad dat het U juist iets moet opbrengen. U moet zelf de meerwaarde van deelname ondervinden. Daarom bieden we dan ook een kwartpagina in onze jubileumkrant aan alsmede een heel jaar het VIP arrangement op onze site. Maak even tijd en we leggen U graag uit wat we van plan zijn en wat we voor U kunnen betekenen.

Laten we eens terugkijken naar het eerste jaar 2010 toen het allemaal begonnen is: