Zoomvliet Hotelschool haalt groot bedrag op voor UNICEF

Donderdagavond 20 november, de dag dat het VN-Kinderrechtenverdrag precies 25 jaar bestaat, heeft in de Zoomvliet Hotelschool te Bergen op Zoom een groot benefietdiner plaatsgevonden ten bate van UNICEF. Zo’n 70 gasten hadden voor € 50,00 per couvert ingetekend op dit speciale diner, dat geheel werd verzorgd door studenten van de Zoomvliet Hotelschool. De opbrengst hiervan was maar liefst € 3500,00.

 

De sponsoring voor de ingrediënten en de bereiding heeft het Zoomvliet College volledig op zich genomen, zodat het opgehaalde bedrag in zijn geheel naar UNICEF gaat. Sonja van Beers, coördinator Evenementen Regionaal Comité UNICEF West-Brabant & Tholen, was na afloop bijzonder onder de indruk: “Ik waardeer ontzettend dat de Hotelschool dit op deze geweldige locatie voor ons heeft gedaan. Alles was fantastisch geregeld  en liep perfect. Het bedrag dat ze met deze avond hebben opgehaald is echt bijzonder; zo’n bedrag krijgen we nooit meer! En dan te bedenken dat we tegen veel mensen bij het intekenen voor het diner hebben moeten zeggen dat het uitverkocht was. We hadden zo nóg een zaal kunnen vullen!”

Eerste- en tweedejaars studenten

De tweedejaars studenten van de opleiding manager ondernemer horeca serveerden het viergangendiner dat door hun eerste- en tweedejaars collega’s van de koksopleiding, onder toeziend oog van hun docent, was bereid. De avond werd afgesloten met koffie en friandises. “Ondanks het feit dat het hele diner zowel vanuit de brasserie als vanuit het restaurant met elk hun eigen keuken georganiseerd was, kregen de gasten in beide zalen vrijwel gelijktijdig de gerechten uitgeserveerd. Een groot compliment voor deze studenten dus, die dit het zeer professioneel hebben gedaan”, aldus Van Beers.

 

Contextrijke leeromgeving

Studenten en docenten van de Zoomvliet Hotelschool hebben heel graag hun belangeloze medewerking gegeven aan dit mooie diner voor het goede doel. Voor de studenten biedt dit soort avonden een mooie contextrijke leeromgeving en waarin zij tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij mogen leveren.

 

Vijfentwintig jaar Kinderrechten

Het benefietdiner is georganiseerd door het Regionaal Comité Unicef West-Brabant & Tholen i.s.m. de Zoomvliet Hotelschool. Voorafgaand aan het diner heeft Til Reijnierse, namens UNICEF, de deelnemers in de collegezaal van de school een uiteenzetting gegeven over het Kinderrechtenverdrag en wat er na 25 jaar is bereikt. Ook hield ze haar gehoor voor wat er in Nederland en wereldwijd nog moet gebeuren op dit punt.