Page 3 - Over Berrege gesproken
P. 3

Over Proefmei


                                                                                                                                          gesproken




                                                                                                                                    In 2008 staken enkele vrienden de koppen bij
                                                                                                                                    elkaar. Ze hadden plannen voor een nieuw
                                                                                                                                    evenement. Het zou de nadruk leggen op
                                                                                                                                    streekproducten, op culinaire hoogstandjes en op
                                                                                                                                    de horeca die aan de bron stond van al dit lekkers.

                                                                                                                                    Het Bergse stadspaleis Het Markiezenhof met zijn
                                                                                                                                    binnenplaatsen en Franse Tuin zou de locatie
                                                                                                                                    worden van een festijn dat al snel ook de
                                                                                                                                    marktpleinen van Bergen op Zoom zou claimen.

                                                                                                                                    In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid
                                                                                                                                    tot een toonaangevend culinair en cultureel
                                                                                                                                    hoogtepunt van het jaar, waar mensen van ver
                                                                                                                                    over de grenzen voor naar Bergen op Zoom
                                                                                                                                    komen.

                                                                                                                                    Met muziek, theater, reuzen en wat nog meer is
                                                                                                                                    het aantrekkelijk voor jong en oud. Bedrijven
                                                                                                                                    stemmen er hun netwerk events op af, vrienden
                                                                                                                                    en families maken er een bijzonder uitje van en de
                                                                                                                                    liefhebber van drank en spijs vindt hier oude en
                                                                                                                                    nieuwe lekkernijen.

                                                                                                                                    Natuurlijk zijn de lokale aardbeien, asperges,
                                                                                                                                    ansjovis en Thoolse piepers nadrukkelijk aanwezig,
                                                                                                                                    maar de producten komen inmiddels van ver over
                                                                                                                                    de grenzen.
   1   2   3   4   5   6   7   8