Page 3 - Over Berrege gesproken
P. 3
Over Proefmei
gesproken
In 2008 staken enkele vrienden de koppen bij
elkaar. Ze hadden plannen voor een nieuw
evenement. Het zou de nadruk leggen op
streekproducten, op culinaire hoogstandjes en op
de horeca die aan de bron stond van al dit lekkers.
Het Bergse stadspaleis Het Markiezenhof met zijn
binnenplaatsen en Franse Tuin zou de locatie
worden van een festijn dat al snel ook de
marktpleinen van Bergen op Zoom zou claimen.
In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid
tot een toonaangevend culinair en cultureel
hoogtepunt van het jaar, waar mensen van ver
over de grenzen voor naar Bergen op Zoom
komen.
Met muziek, theater, reuzen en wat nog meer is
het aantrekkelijk voor jong en oud. Bedrijven
stemmen er hun netwerk events op af, vrienden
en families maken er een bijzonder uitje van en de
liefhebber van drank en spijs vindt hier oude en
nieuwe lekkernijen.
Natuurlijk zijn de lokale aardbeien, asperges,
ansjovis en Thoolse piepers nadrukkelijk aanwezig,
maar de producten komen inmiddels van ver over
de grenzen.