The Posies met nieuw materiaal in Gebouw-T op 1 mei

The Posies, een van de meest bejubelde Amerikaanse powerpopbands van de jaren '90, brachten cultpareltjes uit als Frosting On A Beater en Amazing Disgrace. Rauwe gitaren, ubercatchy melodieën en hemelse samenzang leverden tijdloze nummers als Dream All DayFlavor Of The Month en Please Return It op. Vrijdag 1 mei staat de band met nieuw materiaal in Gebouw-T.

Onder leiding van Jon Auer en Ken Stringfellow overspant de aan/uit carrière van The Posies alweer drie decennia. In die tijd is hun geluid gevormd, hervormd en beïnvloed door allerlei invloeden en stijlen. Hierdoor is geen een album hetzelfde te noemen als een voorganger. Het allereerste begin was 1988, met het debuut ‘Failure’, die nog het best als powerpop of retropop te omschrijven was. Sindsdien zien veel mensen The Posies als een zonnige vintage band, maar dit is niet het enige wat de band maakt. Het zevende en laatste album ‘Blood / Candy’ laat dit beeld voor eens en altijd verbrijzelen.

Na een splitsing van Auer en Stringfellow eind jaren 90, kwam de groep in 2005 weer bij elkaar voor een geslaagde reünie. Een nieuw studioalbum, ‘Every Kind Of Light’, volgde, welke sterk geïnspireerd was op de zwakheden van de regering Bush en de oorlog in Irak. In 2010 volgde het album ‘Blood / Candy’, met een brede selectie van stijlen. Van jazz invloeden van Michel Legrand tot Jethro Tull en Sufjan Stevens. Uiteindelijk ligt de magie van The Posies in de speciale chemie tussen Auer en Stringfellow. Zoals elke grote partnerschap, het is er een die zijn ups en downs gehad, stopt en begint, door de jaren heen. Maar die ervaringen hebben er enkel toe geleid de band tussen hen beide te versterken.

In 2015 verschijnen reissues van ouder materiaal van The Posies, maar daarnaast werken de heren aan een nieuw album dat ergens later dit jaar zal uitkomen. In mei komen ze naar Europa om dit nieuwe materiaal te laten horen, maar ook het oude werk komt voorbij.

Het voorprogramma van deze avond is Black Horse Society en Envy The West. De zaal gaat om 20:30 uur open, het programma begint om 21:00 uur. Tickets voor deze avond kosten €15,- en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl