Amatorski brengt zweverige muziek en mooie verhalen op 4 april

Amatorski, melancholische, zweverige muziek waarbij teksten bestaan uit verhalen. De muziek van Amatorski is moeilijk te beschrijven. In 2008 vormden Inne Eysermans, Sebastiaan van den Branden, Hilke  Ros en Christophe Claeys de band. Zaterdag 4 april staan ze in Gebouw-T.

Inspiratie voor het nummer ‘Come Home’, bekend van de Spa water reclame, werd opgedaan toen Inne Eysermans de liefdesbrieven van haar grootmoeder las, deze brieven waren geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat ‘Amatorski’ in het Pools ‘amateuristisch’ betekent, is daarom haast niet te geloven. De Belgische band stond maar liefst zes keer in verschillende, uitverkochte zalen in België, in het voorprogramma van Stromae. In april 2014 bracht Amatorski hun tweede album uit, genaamd ‘From Clay To Figures’. Het album bevat nieuwe verhalen, maar wel in het bekende, zweverige Amatorski-jasje.

De folkband I Am Oak klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Sinds hun debuutalbum ‘On Claws’ in 2010 is het snel gegaan met de band. Daarnaast wonnen zij verschillende awards, waaronder de 3VOOR12-award voor beste album in 2011. Ze toerden door 13 verschillende landen en hun derde album ‘Nowhere or Tammensaari’ werd in maar liefst acht landen gereleased. Onlangs bracht I Am Oak hun vierde album uit, die de verwarrende naam ‘Ols Songd’ draagt. Op zaterdag 4 april staan Amatorski en I Am Oak in Gebouw-T. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.