Belgisch beste bij Made In Belgium op 30 mei

Headphone, Customs, Marble Sounds en meer

Vrijdag 30 mei vindt wederom Made In Belgium plaats in Gebouw-T. Deze jaarlijks terugkerende avond staat helemaal in het teken van muziek van Belgische bodem. Deze editie staan onder andere Customs, Headphone en Marble Sounds op het podium.

Voor Customs is het niet de eerste keer Made In Belgium. In 2012 waren zij ook al van de partij. De band heeft in de tussentijd echter niet stilgestaan, in januari van dit jaar is het nieuwe album ‘The Market’ uitgebracht. Op dit album toont Customs zich dansbaarder dan ooit. The Market laat invloeden horen van disco, glamrock en funk, maar nog steeds is daar de bekende stem van zanger Kristof Uittebroek en bruisende lyrics.

Marble Sounds vergaarde in Nederland veel bekendheid met het liedje ‘Leave a Light On’, dat vaak werd aangevraagd bij de 3FM Serious Request actie. Het album ‘Dear Me, Look Up’ is tevens 3FM album van de week geweest. Marble Sounds leest als een spannende roman; soms poppy, dan weer fragiel. De band is gevormd rond singer-songwriter Pieter van Dessel en bevat onder andere leden van het bekende Isbells.

De band Headphone maakt indietronica met een jazzstempel. De band scoorde in het verleden al hits met ‘Ghostwriter’ en ‘She’s Electric’. De avond wordt verder compleet gemaakt me aanstormende talenten Reena Riot en St. Grandson. Laatstgenoemde werd geselecteerd middels een wedstrijd uitgeschreven via Belgisch muziekplatform Vi.Be.

Tickets voor Made In Belgium kosten €16,- (excl. Servicekosten) en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.