The Doors herleven met The Doors Alive op 16 mei

Het is inmiddels 13 jaar geleden dat de legendarische zanger van The Doors, Jim Morrison, in Parijs overleed. The Doors schreven rockgeschiedenis, die tributeband The Doors Alive doet herleven. The Doors Alive worden wereldwijd gezien als best lijkende en meest boeiende tribute band van The Doors. Vrijdag 16 mei staat de band in Gebouw-T Bergen op Zoom.

 

The Doors waren actief van 1965 tot 1973. De band maakte rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten. Klassiekers als ‘Light My Fire’ en ‘Riders on the Storm’ staan onder andere op hun naam. De beeldbepalende zanger van de band, Jim Morrson, overleed in de zomer van 1971. Door velen wordt dat moment gezien als het moment dat de band ophield te bestaan.

 

Zanger van The Doors Alive, Willie Morrison, lijkt met zijn houding, uitstraling en rijke baritonstem sprekend op Jim Morrison, en ademt de beste optredens van Jim moeiteloos nieuw leven in. De band neemt de luisteraar mee terug naar de onstuimige tijd van de flower power. Om de authentieke sixties sound te bereiken, gebruiken de leden van The Doors Alive precies dezelfde instrumenten als The Doors. Over heel de wereld hebben ze uitverkochte zalen ademloos achtergelaten. Naast alle hits die uiteraard voorbij komen, draagt zanger Willie ook gedichten voor van Jim Morrison.

 

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom). Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl.