Huisartsenpost Roosendaal 

 

Nachtsluiting Poliklinische Apotheek Roosendaal

 

De Huisartsenpost Roosendaal is sinds 1 mei 2023 ’s nachts gesloten. Daardoor is de aanloop van cliënten naar de Poliklinische Apotheek Roosendaal vrijwel tot stilstand gekomen. Het is dan ook niet verantwoord om deze apotheek ’s nachts open te houden. Besloten is dat vanaf 1 januari de 2024 de Poliklinische Apotheek Roosendaal is gesloten van 23.00 tot 08.00 uur. De Poliklinische Apotheek Bergen op Zoom blijft wel 24 uur per dag open.

Voor de nachtsluiting van de Huisartsenpost Roosendaal ontving de Poliklinische Apotheek Roosendaal in de nachtelijke uren tussen de tien en twintig personen. Sinds 1 mei zijn dat er hooguit twee tot drie. De meeste cliënten zijn afkomstig van de Spoedeisende Hulp in Roosendaal. Het is inefficiënt om de Poliklinische Apotheek Roosendaal ’s nachts open te houden. Door de personeelstekorten in de zorg is het ook steeds lastiger om de nachtdiensten ingevuld te krijgen.

Oplossing

Hoewel de apotheek in de nachtelijke uren slechts door enkele cliënten bezocht wordt, is wel voor hen naar een oplossing gezocht. Met de Spoedeisende Hulp in Roosendaal is afgesproken dat zij ’s nachts de eerste dosis van spoedeisende medicijnen bij de patiënt toedienen. Eenzelfde afspraak is gemaakt met de HAP-huisartsen die visites rijden. De volgende dag kunnen patiënten vanaf 08.00 uur in de poliklinische apotheek in Roosendaal terecht voor de overige medicijnen die zijn voorgeschreven. Voor de medicatie die toch nog in de nacht nodig is, blijft de Poliklinische Apotheek Bergen op Zoom geopend.

Het Bravis ziekenhuis en de apotheek hebben alles in het werk gesteld om mogelijke risico’s voor patiënten te voorkomen.