Erfgoed Brabant en Van Gogh Brabant werken samen om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met het leven en werk van Vincent van Gogh.

Het nog te ontwikkelen erfgoededucatieproject maakt leerlingen bewust van de belangrijke rol die Noord-Brabant heeft gespeeld in het leven en werk van Vincent van Gogh en wat hij -tot op de dag van vandaag- betekent voor Europa. Het project is vanaf schooljaar 2019 - 2020 kosteloos beschikbaar voor alle Brabantse basisscholen. De culturele erfenis van Van Gogh in Brabant Dit erfgoededucatieproject rondom het leven en werk van de in Zundert geboren schilder past perfect in de opdracht van Van Gogh Brabant om de culturele erfenis van Vincent van Gogh in Brabant te behouden en te delen met de rest van de wereld. Tot op de dag van vandaag is het opmerkelijk dat de belangstelling en waardering voor Van Gogh in het buitenland groter lijkt dan in Nederland. “We hebben in Nederland en ook in Brabant nog een hele wereld te winnen. Het belang van Van Gogh voor onze eigen regio, maar ook Europa is groter dan menigeen denkt. Daarom moeten we starten met educatie in het basisonderwijs”, aldus Frank van den Eijnden, directeur van van Gogh Brabant “De expertise van Erfgoed Brabant op het gebied van erfgoededucatie is een perfecte aanvulling op de inhoudelijke kennis van de in Brabant en Europa samenwerkende Van Gogh musea en locaties. Op deze wijze kunnen wij het onderwijs helpen om Van Gogh eenvoudiger als vast onderdeel in het lesprogramma op te nemen.”

Over Erfgoed Brabant Ook Erfgoed Brabant is trots op de samenwerking. Tera Uijtdewilligen, projectleider vertelt: “Erfgoed Brabant profileert zich als kennis- en expertisecentrum voor erfgoed in Brabant. Wij ondersteunen o.a. het onderwijs in het verkennen, behouden en doorgeven van het veelzijdige verhaal van Brabant. Vincent van Gogh maakt natuurlijk onderdeel uit van dat verhaal. Wij willen leerlingen graag laten nadenken over de betekenis van Brabant in het leven en werk van Van Gogh.