Ans Goorden belooft ons weer twee prachtige voorstellingen in De Maagd:



The American Country Legends: A Night at the Opry – zaterdag 9 december 20:00 – De Maagd

Leading ladies Pam MacBeth (uit Nashville) en Lana Wolf (produceert in Nashville, New York en Londen) delen het podium met award-winning muzikanten voor een avondje Country en West Coast muziek.

Wat krijg je, als je wereldhits uit de Country en West Coast muziek, laat spelen door internationaal ‘Award Winning’ top-muzikanten?: Een gegarandeerd onvergetelijke avond!

 

Het publiek wist ‘The American Country Legends’ massaal te vinden in het eerste seizoen. Een tweede seizoen met een nieuwe show, kon dan ook niet uitblijven! Een veel gehoorde reactie van het publiek was: “Bedankt voor eindelijk weer eens een heerlijke avond uitgaan!” en “Wat een emotie, we waanden ons even (terug) in Nashville”.

Ook dit seizoen bezorgen leading ladies Lana Wolf, Pam MacBeth (Nashville), zanger/gitarist Wim van de Vliert en de andere artiesten, u kippenvel!

Samengesteld en geproduceerd door Lana Wolf. Lana werkt met internationale producers en muzikanten, schrijft, produceert en neemt albums op in New York, Nashville en London. Voorgaande, in combinatie met liefde voor mooie muziek en jarenlange ervaring als radio DJ (3FM, KX Radio oa. naast Rob Stenders), is de basis voor een prachtige en emotionele reis, langs pure en bekende Country en West Coast muziek: ‘The American Country Legends’.

Met dit seizoen als thema 'The Grand Ole Opry’. Een moderne Country en West Coast voorstelling die de ware muziekliefhebber natuurlijk niet mag missen!

De show ‘The American Country Legends’ is, naast een ode aan grote Country en West Coast artiesten, ook een feest van herkenning met hits van The Eagles, Linda Ronstadt, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Dixie Chicks, Emmylou Harris, Patsy Cline, Glen Campbell, Vince Gill, James Taylor en Creedence Clearwater Revival. De artiesten van deze show kijken niet alleen terug naar toen. Ook in de huidige popmuziek zijn Country en West Coast breed aanwezig. Naast Dolly Parton en Kenny Rogers komen ook Shania Twain, Garth Brooks en Lady Antebellum voorbij.

 

Lana Wolf – Zang/Gitaar 

Pam MacBeth – Zang/Gitaar

Wim van der Vliert- Gitaar/zang

Johan Jansen – Pedal Steel/Dobro

Ad Welten – Bas/Contra Bas/zang

Joost van Es – Fiddle/Mandoline/zang

André Sommer – Toetsen/zang/gitaar/steel

Erik Albers- Drums/zang

 


Het Zwanenmeer – Charkov Staats Ballet Theater & Groot Orkest – donderdag 14 december 19:30 – De Maagd

 

Het ballet van Petipa, Ivanov en Tsjaikovski wordt uitgevoerd met werelddansers met sprookjesachtige enscenering en live muziek.

Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk het Zwanenmeer in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio choreografen Pepita en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. ‘Ballet wordt nooit meer hetzelfde’, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Petipa, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouetté’s van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken. 

 

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

 

 

Het Charkov Staats Ballet Theater brengt met het Zwanenmeer weer een klassiek ballet op zijn eigen, weergaloze manier naar het theater. Het Charkov Staats Ballet Theater is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.