Zoals bekend viert de stichting Jumelage Bergen op Zoom in 2016/21017 de 30-jarige stedenband met Oudenaarde.

Een delegatie van het Bergen op Zoomse gemeentebestuur en mensen van de kern Oudenaarde uit onze stad, bezochten onze zuiderburen in dat verband al in 2016. 

In het weekend van 9 en 10 september 2017 vindt in dat kader een officieel tegenbezoek vanuit Oudenaarde aan Bergen op Zoom plaats.  Burgemeester Marnic de Meulemeester, mevr. Carine Portois, Schepen van Internationale Relaties, dhr. Richard Eeckhaut + echtgenote, Schepen en mevr. Eva Roels + echtgenoot, diensthoofd toerisme, evenementen & internationale relaties, komen daarvoor naar Bergen op Zoom. 

Verder komen, van de kern Bergen op Zoom uit Oudenaarde, dhr en mevr.Louis Mechant, voorzitter Oudenaarde en Zustersteden vzw, Dhr. Jozef Snauwaert, ondervoorzitter Oudenaarde en Zustersteden vzw met echtgenote, dhr. en mevr. Armand Bruyland, mevr.Kathy Buytaert, mevr. Christiane Marijns, mevr. Rita De Smet en echtgenoot, dhr. en mevr. Marc Van Quickelberghe, Dhr. Jacky Hooreman en dhr Luc Provost, voorzitter van de kern Bergen op Zoom, met zijn partner. 

 

Het programma ziet er volgt uit

 

Zaterdag 9 september 

10.00 uur: Officiële ontvangst door het College van B. en W. met o.a. burgemeester Petter, in de oude raadszaal van het stadhuis aan de Grote Markt in Bergen op Zoom.

11.00 uur: Onthulling van het herinneringsteken m.b.t. de verbondenheid met Oudenaarde, op het  Zuivelplein. De stad Oudenaarde brengt als cadeau een zanger mee, die voor muzikale begeleiding zorgt en ook de terrassen op de Grote Markt entertaint.

11.30 uur: Start van een busrit met als thema’s:  Werken en Wonen. Daartoe worden Bergen op Zoomse Industrieterreinen en de Bergse Plaat bezocht.

13.00 uur. Lunch

14.00 uur. Start tweede deel van de busrit met als thema: Brabantse Wal (waar water en bos elkaar ontmoeten )

Vanaf 16.00 uur: programma ter vrije besteding. Mogelijkheid om bezoeken te brengen aan historische gebouwen die open zijn in het kader van Kunsten in de Monumenten 

 

Zondag 10 september 

11.00 uur. Wandeling onder begeleiding van onze eigen stadsgidsen door het Westelijk Stadsdeel. De rondleiding start vanaf de Blokstallen nabij Restaurant ’t Zusje.

13.30 uur Lunch 

15.00 uur: Afscheid.