Op 8 juli hebben we 13 jongeren (Slowakije, Kroatië, Italië, Rusland, Tsjechië, België, Frankrijk, Egypte, Turkije en Hongarije) met de bus naar Oud-Beijerland gebracht.

Daar werden de jongeren door Rotary Club Bodegraven overgedragen in lunchcafé Zonder Meer aan afgevaardigden van Rotary Club Bergen op Zoom Noord en Centrum. De jongeren werden bij Koej aan de gedempte haven ontvangen door hun volgende gastouders.

Jongeren uit de hele wereld kunnen zich inschrijven om een Rotary-zomerkamp mee te kunnen maken in een land van keuze.

De drie Rotary Clubs in Bergen op Zoom (Centrum, Noord en de Brabantse Wal) organiseren 1x in de 3 jaar een zomerkamp met het thema ‘water’. Buitenlandse jongeren kunnen zich inschrijven en kiezen welk programma zij het interessants vinden. Dit jaar organiseerden de Bergse RC’s dit samen met RC Bodegraven. Jongeren verblijven tijdens een zomerkamp in 2 verschillende regio’s, eerste week in Bodegraven en de tweede week in Bergen op Zoom. De jongeren leren veel over Nederland en bezoeken de typisch Nederlandse plekken. In de periode van 8 juli t/m 14 juli gaan ze zich vermaken in en rondom Bergen op Zoom. Wateractiviteiten en “Wie is de Mol?” in Scherpenisse bij de Zeester o.l.v. Incredevent, bedrijfsbezoek bij Ricoh en escaperoom in de Gevangenpoort, workshop koken bij Fort Smakelijk, Fietstocht door Fort Roovere, stadswandeling door Bergen op Zoom, Klimbos, dagje Antwerpen en een stranddag en autotocht door Zeeland, staan allemaal op het programma.

Rotary heeft diverse jeugdprogramma’s voor jongeren zoals het zomerkamp, jaaruitwisselingen en mogelijkheden om stage te lopen bij een bedrijf en andere programma’s om persoonlijk te ontwikkelen. Voor wie geïnteresseerd is in de Rotary jeugdactiviteiten kan contact opnemen met Rotary Club Bergen op Zoom Noord via www.rotary.nl/bergenopzoomnoord/Clubinfo/contact-form-2.dotx/