Het Jazz weekend was tot en met zaterdag één groot succes, maar hoe zou het zondag zijn?

Dus togen we weer op pad. Eerst maar eens bij de familie Nuijten in Den Enghel kijken, dacht ik bij mezelf. Sabrina Starke zou haar opwachting maken met een kinderconcert en ik wist niet wat ik me daarbij voor moest stellen. Eenmaal binnen was het best wel druk. Ouders hadden hun kids meegetroond en iedereen was in afwachting van wat er zou gebeuren. Sabrina was heel relaxed, zo ook haar begeleidende toetsenist. Sabrina ging in op verschillende soorten muziek en ze vroeg aan de kinderen of ze wisten wat reggae was. De meeste kleintjes hadden er nog nooit van gehoord maar toen de voormalig reggae achtergrondzangeres uitpakte met een nummer van de King of reggae, mr. Bob Marley himself, wisten de aanwezigen al snel te herinneren wat reggae was. Sabrina is een begenadigd zangeres, gezegend met ene heldere loepzuivere stem. Haar roots vanuit Suriname verloochent ze zeker niet als ze de Nederlandse aanwezigen uitnodig om haar te begeleiden met een typisch Surinaams nummer. Voorts neemt ze iedereen op een wonderlijke reis door muziekland waarbij ze graag en veel uitlegt. Niet alleen voor de kids was dit concert de moeite van het bezoeken waard.

Als ik Den Enghel verlaat klinken de eerste opwarmende klanken al vanuit de grote tent op de Grote Markt. Het is al goed gevuld door een publiek dat wacht op Sandra van Nieuwland. Deze dame viel als eerste op voor het grote publiek door haar deelname aan The Voice. Het nummer waarmee ze auditie deed behaalde vervolgens dubbel platina en later in dat jaar 2012 lukte het haat zelfs om tegelijkertijd nummer 1 en nummer 2 te staan in de Single Top 100. In maart 2014 kaapt ze de Edison Pop award weg voor de neuzen van Niels Geuzebroek en Anouk. Het is een bewijs van de bijzondere muzikaliteit van deze zangeres. Even later blijkt dit wel tijdens haar optreden. Bijzonder, haast magisch en hypnotiserend is haar versie van het nummer "Vogue". Het nummer laat je dromen, zweven om je dan toch in een opzwelling van kracht mee te nemen in een ware roes. Het publiek geniet zichtbaar van deze topact.

Ik verlaat de tent met een bijzonder tevreden gevoel. Eenmaal op het Beursplein hoor ik Jeangru Macrooy en de band Zitakula nog spelen die het publiek meenemen in tropische sferen; iets dat goed past bij het weer dat we dit weekend mochten genieten.

De Stichting JazzBoZ en al haar leden verdienen wederom een dikke pluim voor hun inspanningen en een enorm geslaagd en fantastisch weekend.