Het was prachtig weer en dat vertaalde zich naar JazzBoZ 2017; het was overal erg druk en gezellig.

Als vanouds is de streetparade een waar genoegen. Bandjes die door de binnenstad van Bergen op Zoom lopen en het publiek vermaken met aanstekelijke jazzmuziek. Het draagt bij aan een fantastische sfeer waarmee heel Bergen dit weekend doordrenkt is. De tenten op de Grote Markt en het Beursplein zijn heel toegankelijk en dus loopt het publiek zo naar binnen. Op de Grote Markt was de Utrechtse Studenten BigBand aan de slag. Wat een weergaloze band met een dijk van een zangeres was dit. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen dus was het niet vreemd dat na afloop de presentator vroeg of ze nog een toegift wilden spelen. Het was de MayDay Jazzband die weer voor rare streken zorgden. De hele band was De Peperbus beklommen en liet hun muziek van daar op het plein aan hun voeten klinken. Halsreikend keken de mensen naar boven om maar een glimp van de band op te kunnen nemen. Op weg naar het Beursplein kwam je langs IJssalon Emma’s waar het werkelijk stikstééndruk was. Lange rijen vormden zich in een poging een heerlijk verkoelend ijsje te scoren. In het kleine straatje naast Emma’s speelde de band Greenlight, een jonge verfrissende band waarmee de organisatie van JazzBoZ aantoont dat ze wederom dit jaar een heel gevarieerd programma weg gezet hebben.

 

Ook het Beursplein barstte haast uit de voegen. De Caribische klanken van zangeres  Izaline Calister en band zorgden voor kleur in het programma. Maar ook de band Along Comes Mary deed een ferme duit in het feestzakje toen ze het Beursplein haast veranderden in een heuse nachtclub zoals Amerika die in de jaren ’50 gekend heeft.

 

 

Het publiek vermaakte zich zichtbaar en je zag drommen mensen van de ene locatie naar de andere slenteren omdat ieder een eigen keuze had gemaakt uit het zeer uitgebreide programma. Tel daarbij op de vrijdag en de zondag dan kun je niet anders constateren dat JazzBoZ 2017 weer volledig geslaagd was. Op naar de volgende editie.