De getalenteerde pianist Erwin Rommert Weerstra bespeelt de vleugel tijdens het eerste Open Podium dat d' Engelenburgh in Fijnaart komende vrijdag organiseert.

 

Voor deelnemers een extra aantrekkelijk aspect; later kunnen ze zeggen dat ze nog begeleid zijn door Weerstra.

 

Met het aantrekken van de gelauwerde concertpianist zet d’Engelenburgh hoog in om een succes te maken van het Open Podium. Landelijk maar ook internationaal is Erwin Rommert Weerstra een rijzende ster. In 2011 rondde hij zijn masteropleiding cum-laude af, won diverse concoursen en is een virtuoos en in muzikaal opzicht excellerend pianist.

Weerstra is geen onbekende in d' Engelenburgh: vorig jaar gaf hij daar een galaconcert. Volgende maand staat een pianoconcert van hem gepland via de Young Piano Masters Society.

 

Het open podium op 27 januari is bedoeld voor aria's en liederen uit opera, operette en musical, maar ook ballades en instrumentale muziekstukken zijn mogelijk. Ook luisteraars zijn van harte welkom.

Deelnemers brengen zelf hun bladmuziek mee, optreden gaat in volgorde van binnenkomst. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree is zes euro.

 

verrassende avond

Wanneer de avonden aanslaan, mogen muziekliefhebbers rekenen op een terugkerend evenement: elke laatste vrijdagavond van de maand. Dat die kans groot is, blijkt al uit de reacties van zelfs buiten de provinciegrenzen. Voor zover bekend is dit het enige klassieke open podium in Brabant.

 

Met het initiatief hopen Ellen en Marcel Deelen in een behoefte te voorzien. Hun cultuursociëteit biedt een gastvrij platform waar liefhebbers in een ontspannen omgeving en voor geïnteresseerd publiek hun muzikale bijdrage kunnen leveren. Ook luisteraars mogen rekenen op een gezellige en muzikale maar ook verrassende avond, want het is van tevoren niet bekend welke muziek ten gehore wordt gebracht.