De Nieuwsbrief van d'Engelenburgh heeft ons het volgende te melden:

 

 

Beste vrienden,

Met een geslaagd kerstconcert achter de rug en een jaar vol hoogtepunten – met dank aan de uitvoerende musici en aan de bezoekers die kwamen – ligt er een blanco jaar voor ons. Hoewel…. we prijzen ons gelukkig dat er reeds negen mooie concerten op de agenda staan, dus helemaal blanco is het niet.

Verder beginnen we eind januari met het eerste Open Podium. We hopen op verrassende presentaties en brede belangstelling.

In elk geval wensen we al onze lezers en gasten een goed, gelukkig, muzikaal en cultureel jaar toe en wij hopen daar een bijdrage aan te leveren.

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen 

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

d’ Engelenburgh heeft weer een aantal prima concerten op het programma staan. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de prima sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

zondag 29 januari 2017 - 14.15 uur, kaarten  € 12,50

Nieuwjaarsconcert met het Delta Quintet

Twee violen, een altviool, een cello en piano staan garant voor weense sferen tijdens dit nostalgische nieuwjaarsconcert door het roosendaals Delta Quintet. Zonder een passend kamerconcert kan het nieuwe jaar in d’ Engelenburgh immers niet beginnen?

Het ensemble brengt muziek met sfeer en stijl: Weense salonmuziek, swingende oude jazz, rustige Engelse wals, warme zigeunerklanken, volksmuziek, prachtige tango’s…. 

Ellen Deelen zingt enkele aanstekelijke weense ‘Immergrüns’.

Na afloop heffen we het glas op 2017 en is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici en met elkaar. 

Maximaal twintig belangstellenden kunnen daarna deelnemen aan het diner à 19,50 (wel reserveren).

 

zondag 26 februari 2017 - 14.15 uur, kaarten  € 16,50

High tea-concert YPMS, met piano en dwarsfluit

De gelauwerde pianist Erwin Rommert Weerstra van de Young Piano Masters Society brengt, samen met de jonge dwarsfluitiste Erica Vogel, een concert van hoog allooi. Een middag om naar uit te kijken.

 

Let alvast op de volgende data:

26 feb. Young Piano Masters

12 mrt Wintervertelmiddag 

26 mrt. KlarinetCollectief  Dordrecht / JaapMajoor & JannekeDaalderop

 

Kom naar het OPEN PODIUM 

Op vrijdagavond 27 januari organiseert d’Engelenburgh in Fijnaart het eerste klassieke Open Podium voor goede amateurs tot professionele zangers. Aria’s en liederen uit opera, operette en musical, maar ook ballades en instrumentale muziekstukken zijn mogelijk.

Een professionele pianist is aanwezig ter begeleiding, dus je hoeft alleen bladmuziek mee te brengen. Getracht wordt om ieder tweemaal aan bod te laten komen.

 

Ook luisteraars zijn van harte welkom; zij krijgen gegarandeerd een gezellige en muzikale maar ook verrassende avond, want het is van tevoren niet bekend welke muziek ten gehore wordt gebracht.

De entree is 6,- per persoon (ook voor deelnemers), optreden gaat in volgorde van binnenkomst. Aanmelden is dus niet nodig. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

 

PUBLIEK GENOOT VAN KERST IN d’ENGELENBURGH

De schare pastoors en kapelaans die ooit de Engelenburgh bewoonden, zou genoten hebben. Als vanouds klonken de kerstliederen tijdens het Kerst in d’ Engelenburgh afgelopen zondag in de hoge kamers van de voormalige pastorie. Ruim vijftig belangstellenden waren gekomen voor het middagconcert waar vóór de pauze opera, operette en musical werd gezongen door de sopranen Ellen Deelen, Jet Hogen Esch en de bariton Ger Venneker, en het programma na de pauze geheel in het teken stond van het kerstfeest.

Begeleid door de pianist Cleem Determeijer, die de gasten verraste met zijn ‘Rêverie’ van Claude Debussy, werden de bekende liederen gezongen die al eeuwen gemeengoed zijn.

De bezoekers – zelfs van buiten de provinciegrenzen – zongen naar hartelust mee met enkele samenzangnummers, maar waren doodstil bij ontroerende nummers als het bekende Panis Angelicus of het ‘Jeruzalem’, dat Ellen deels in het hebreeuws zong, wat bij menigeen een brok in de keel veroorzaakte.

Bij vertrek kreeg ieder van de gastvrouw een presentje mee.

Het mooiste compliment gaf een bezoekster die voor het eerst kwam en ‘getipt was door een vriendin’: “Dit was de aanbeveling van het jaar!”

 

WEINIG MENSEN ALLEEN MET KERST

Die conclusie zou je bijna trekken, want tijdens het Kerstdiner op tweede Kerstdag werd het beoogde aantal van twintig gasten niet gehaald. Desondanks genoten de deelnemers van een ontspannen samenzijn bij het haardvuur, van een ouderwets gevoel ‘onder de kerstboom’ en van een heerlijk viergangendiner aan een rijk gevulde dis. Het feit dat de laatste gasten pas tegen middernacht vertrokken, getuigde van de prima sfeer. 

 

WORD VRIEND VAN d’ENGELENBURGH 

Liefhebbers van cultuur (muziek, kunst, literatuur) die een stijlvolle omgeving weten te waarderen, worden van harte uitgenodigd lid te worden van de sociëteit die is verbonden aan d’ Engelenburgh. Ook als mooie locatie om interesses te delen en elkaar te ontmoeten.

 

Enkele voordelen van een lidmaatschap : 

• kosteloos de concerten bijwonen (ook die van de Young Piano Masters).

• deelnemen aan driegangendiners voor slechts 15 euro (m.u.v. het Kerstdiner).

• mogelijkheid de ruimten van het rijksmonument te gebruiken om zelf iets te organiseren (bijeenkomst, vergadering, concert, workshop)

De vergoeding die de Vrienden aan de Stichting bijdragen, is slechts € 150,- pp. Meld u aan en profiteer van de gastvrijheid. Voor bedrijven en instellingen is er een speciaal pakket. Informeer naar de mogelijkheden.