Bettie Serveert heeft dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uitgebracht.

 

Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren. Vrijdag 20 januari staan ze in Gebouw-T. 

Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

In 1991 ziet Bettie Serveert namelijk het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album  Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Tamara Woestenburg, een veelzijdige liedjesschrijver en zangeres. Tamara laat schimmige folk, elektronica en neo-klassieke pop feilloos in elkaar overlopen.

Voorafgaand aan het concert is het voor tickethouders mogelijk om aanwezig te zijn bij het T-Gesprek. Dit is een exclusief interview interview met de band. Toegang is enkel mogelijk na aanmelding via Gebouw-T. Meer informatie hierover en over het concert is te vinden op de website van Gebouw-T.