Haar naam is Corry Hanegraaf-Kloosterman en ook zij is één van de schrijvers die zaterdagmorgen 12 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur te vinden zal zijn in de Bibliotheek te Baarle Nassau, Pastoor Katerstraat 5 – 7.

 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk.

In een stel artikelen zullen we de komende weken de schrijvers aan U voorstellen aan de hand van een aantal vragen. We hopen Uw interesse te wekken opdat U ook 12 november aanwezig bent op deze speciale ochtend.

 

 

Vraag 1: Wie ben je en waar ben je woonachtig?

 

Antwoordt: Ik ben Corrie Hanegraaf-Kloosterman en woon in Alphen. Ik ben geboren in Vlaardingen en na mijn huwelijk in Breda gaan wonen. Toen mijn man met pensioen ging verhuisden we naar Alphen.

 

 

Vraag 2: Hoe zou je je jeugd omschrijven.

 

Antwoordt: Ik heb op school gezeten in Vlaardingen en een onderwijs akte gehaald in Rotterdam. Schrijven zat er altijd wel in want ik haalde  meestal hoge cijfers voor mijn opstellen.

 

Vraag 3: Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

 

Antwoordt: Ik ben op latere leeftijd pas gaan schrijven, toen mijn kleindochtertje van 3 jaar ernstig ziek werd en na haar ziekte verstandelijk zeer beperkt bleef. Ze kan niet lezen of schrijven maar is dol op verhaaltjes. Ik lees haar graag voor en dat heeft mij er toegebracht om verhaaltjes te verzinnen en te schrijven.

 

Vraag 4: Waar ben je het meeste trots op?

 

Antwoordt: Het verhaal van Kikkertje Kierewiet is een boekje geworden en ik mag wel zeggen een succes. Aanvankelijk was het nog geen boekje maar alleen een verhaaltje. Toen ik het in de bibliotheek voorlas en Lind Mostmans het hoorde was zij meteen enthousiast en wilde zij er graag de tekeningen bij maken en dat heeft zij met veel plezier gedaan.  Zo is het verhaal van het kikkertje een boekje geworden waar we allebei trots op zijn. Ik blijk wel fantasie genoeg te hebben om een verhaaltje te schrijven maar ik heb geen tekentalent en een kinderboekje zonder plaatjes is geen leuk boekje. Zo is Kikkertje Kierewiet ontstaan en het is niet mijn boekje maar ons boekje geworden.

 

Vraag 5: Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

 

Antwoordt: Ik hoop dat er nog een volgend boekje komt waar nog veel kinderen plezier van zullen hebben. Er wordt al aan gewerkt !