Muziek en kunst komen samen in live performance met Reinis Zarins en Maryleen Schiltkamp. Het concert vindt plaats in de Hofzaal van het Markiezenhof op zondag 13 november om 11.00 uur. 

Nieuwe beleving met extra dimensie

Ervaar met eigen ogen de rijkdom van muziek. Niets is zo sterk als zelf iets ervaren.

 

Met MusicPaintingLive ontwikkelden pianist Reinis Zarins en kunstenares Maryleen Schiltkamp een extra dimensie in het luisteren. Geliefde romantische pianomuziek wordt live vertaald in een meeslepende schildering. Open je zintuigen en geef jezelf toegang tot diepere lagen in de muziek!

Reinis won meerdere pianocompetities en treedt internationaal op, Maryleen exposeert wereldwijd en is onderwerp van een nieuwe Britse documentaire.

 

Inzicht in het proces

Zoals de pianist zich ter voorbereiding een muziekstuk eigen maakt, zo doet de kunstenares dat ook. Maryleen maakt zich vertrouwd met de structuur van het stuk: hoe is het opgebouwd in ritme, beweging en spanning? Met dit begrip benadert ze het stuk vervolgens van binnenuit. Een muzikale lijn leidt tot een kwaststreek. Klinkende akkoorden bouwen vlakken van verf. Zie de noten vorm aannemen in kleur en richting.

 

‘We had four stages during the festival, and many artists, but the most intimate moment was the collaboration between Maryleen Schiltkamp and Reinis Zarins.’ — Kirill Burlov, Director Baltic Art Form, Londen

 

Programma

Robert Schumann – Fantasie in C, eerste deel

Frédéric Chopin – Ballade No. 4

César Franck – Prélude, Chorale et Fugue

 

Speciaal voor het Markiezenhof in rococostijl:

Francois Couperin – La Couperin

Francois Couperin – Le Tic-Toc-Choc ou les Maillotins

 

Voor meer informatie over het concert, zie www.markiezenhof.nl of www.demaagd.nl