Ten eerste wordt het spannend.... Nog bijna drie weken te gaan om te weten of we de Cultuurprijs Moerdijk 2016 in de wacht kunnen slepen.

 

Vóór die tijd hebben we echter nog een première van ‘Il Mistero della Vita’ door Tuba Mirum en mogen we een avond verzorgen voor de mantelzorgers in de gemeente. Op 18 november staan de schijnwerpers op ons gericht.

 

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen 

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

d’ Engelenburgh heeft weer een aantal prima concerten op het programma staan. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de prima sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

13 november 2016 - 14.30 uur, Kaarten € 12,50

Tuba Mirum: concert op tuba en contrabas

Tuba mirum spargens sonum - De bazuin verspreidt wonderlijke klanken. Aan deze eerste regel van het tweede vers van het “Dies Irae” uit de 9e eeuw is de naam ontleend.

Het ensemble ‘Tuba Mirum’ komt voort uit EnsembLeChatNoir. Voor deze unieke combinatie, tuba en contrabas, is een bijzonder programma samengesteld onder de titel ‘Il Mistero della Vita’. 

De première vindt plaats in d'Engelenburgh op 13 november 2016.

Marion en Gert Petersen brengen een fascinerend programma. De tuba en de contrabas vormen een uitzonderlijke combinatie met een bijna orkestraal effect. Een bijzonder concert van oude muziek op een modern instrument.

 

27 november 2016 - 14.15 uur, kaarten € 16,50

Young Piano Masters Society brengt: 

concertpianist Johann Markel met zanger Matthew Baker

De Roemeense concertpianist Johann Markel komt naar Fijnaart. Zijn repertoire is groot en omvat van Weense Klassiek, via de romantiek tot de postmoderne. Zijn favoriete repertoire is het werk van Franz Schubert en Alexander Skrjabin, maar ook Joseph Haydn, Wolfgang A. Mozart, Felix Mendelssohn Bartholdy en Ludwig van Beethoven komen langs. Met de Australische bas-bariton Matthew Baker brengt hij een prachtig programma. Inclusief high-tea!

 

18 december 2016 - 14.15 uur, kaarten € 12,50

Kerst in d’ Engelenburgh 

Met de kerstboom op de achtergrond brengen bariton Ger Venneker en sopranen Ellen Deelen en Jet Hoogen Esch enkele van de mooiste en ontroerendste liederen uit musical en operette. Na de pauze staat het programma geheel in de kerstsfeer. U vertrekt niet met lege handen of een leeg hart. Een mooier begin van uw feestdagen is nauwelijks denkbaar!

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448.

 

Nieuws

Mantelzorgers genieten in de Week van de Mantelzorg van een avond in stijl in d’Engelenburgh. Op 8 november brandt het haardvuur en worden verhalen verteld. Deelnemers kunnen ook zelf een verhaal of gedicht voordragen, bijvoorbeeld aan de hand van een favoriet boekgedeelte of gedicht. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht met passende versnaperingen.

De hele week, van 4 tot en met 10 november, zijn er activiteiten georganiseerd door de gemeente Moerdijk en Surplus. Uitgangspunt van de organisatie is om waardering te tonen voor de mantelzorgers, die vaak wat extra mogelijk maken voor anderen.

 Ook doet d’Engelenburgh dit jaar mee met het Waarderingsmenu. Hierbij krijgen mantelzorgers een kadobon ter waarde van 35 euro die ze naar keuze kunnen besteden bij zo’n dertig ondernemers in de gemeente. Bij d’Engelenburgh krijgen liefhebbers daarvoor een concert naar keuze met aansluitend een driegangendiner. De cultuurstichting doet daar nog een schepje bovenop door een tweede arrangement aan te bieden met 50% korting. Want, zo wordt gesteld, ‘genieten doe je samen’.

 

d’Engelenburgh is genomineerd voor de Cultuurprijs Moerdijk. Het is een prachtige erkenning voor hetgeen is bereikt. Sinds de eerste openstelling voor publiek is d’Engelenburgh uitgegroeid tot een begrip in de gemeente Moerdijk en zelfs daarbuiten. Tijdens een feestavond op 18 november in het Arsenaal te Willemstad wordt bekend gemaakt wie van de vier genomineerden deze onderscheiding in ontvangst mag nemen.

 

Mensen die de kerstdagen alleen doorbrengen, kunnen tweede kerstdag terecht in d’Engelenburgh een kerstdiner in ouderwetse sfeer. Want: “niemand hoeft met zulke dagen alleen thuis te zijn.”

Maandag 26 december openen wij de deuren om voor zo’n twintig mensen een kerstfeest in ouderwetse sfeer te verzorgen. De stijlvolle kamers van het pand zullen geheel in kerststijl zijn ingericht, inclusief een boom van vier meter en passende muziek. 

“Niet iedereen heeft gezelschap tijdens de feestdagen. Sommigen willen ook de kinderen niet tot last zijn, of vinden de feestdagen helemaal niet zo’n feest. Voor die mensen organiseren we een ouderwetse kerst die nog jaren herinnerd zal worden.”

Uitgangspunt is wel dat er minimaal tien deelnemers zijn. Dat kunnen ook echtparen zijn natuurlijk.

De gasten krijgen een kerstfeest van vier uur ’s middags tot een uur of tien ’s avonds. Na een aperitief bij de open haard wordt men onthaald op een viergangen-diner aan de tafel die gedekt is zoals honderd jaar terug gebruikelijk was op hoogtijdagen. Waarschijnlijk is zelfs onder de boom voor ieder wel een klein geschenkje te regelen. 

 

Let alvast op de volgende data:

29 jan. salonorkest

26 feb. Young Piano Masters

12 mrt Wintervertelmiddag 

26 mrt. KlarinetCollectief  Dordrecht / Lerato Gitaarduo

23 april Young Piano Masters

 

Draagt u d’Engelenburgh een warm hart toe? 

Word dan Vriend en bezoek concerten kosteloos.

Kijk op www.villa-engelenburgh.com/vrienden/