In juni dit jaar stonden onze helden van De Dijk al eens in Gebouw-T, of ’t Gebouw’, zoals Huub van der Lubbe het podium inmiddels noemt.

 

Net als de shows daarvoor was de show in juni uitverkocht. Op zaterdag 8 oktober keert de band opnieuw terug naar Bergen op Zoom voor de bezoekers die net naast grepen en voor de bezoekers die geen genoeg van De Dijk kunnen krijgen. 

De Dijk wordt in 1981 door de broers Huub en Hans van der Lubbe, samen met gitarist Nico Arzbach opgericht. De Dijk viel in de vroege jaren 80 direct op, in het popcircuit, met hun unieke combinatie van stevige, op rock en soul geschoeide muziek en hartstochtelijke, geëngageerde Nederlandse teksten. Met het toetreden van Antonie Broek en Pim Kops bij de band in 1983, is de kern van De Dijk gevormd. Ditzelfde vijftal zal decennia later nog altijd samen op het podium staan.

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt. Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden - hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme - maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen.

De zaal gaat 8 oktober open om 19.30, om 21.00 zal het concert van start gaan. Tickets zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Gebouw-T. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl.