De Young Piano Masters Society brengt zondag 25 september in d’Engelenburgh een heerlijk high-teaconcert met twee jonge topmusici: Éva Szalai, concertpianiste met violiste Alexandra Mashina.

 

 

De in Hongarije geboren pianiste Éva Szalai trad op haar veertiende toe tot de wereldberoemde Kodály School in Hongarije. Daarna studeerde zij aan de Franz Liszt Academie of Music in Budapest en won in die periode talloze prijzen en onderscheidingen. In 2011 ontving zij haar Masterdiploma met de hoogst mogelijke onderscheiding. 

 

Alexandra Mashina was vanaf heel jonge leeftijd betrokken bij het professionele muziekleven van Zuid-Rusland. Haar eerste vioollessen kreeg zij van de beste pedagogen uit Moskou, Rostov en Freiburg. Sinds september 2014 is Alexandra als tweede violist verbonden aan het Residentie Orkest. Ook heeft zij een vaste positie bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht. 

 

Het duo brengt werken van Chopin, Rimsky-Korsakov, Noack, Brahms, Glinka, Balakirev, Auer, Bartók en Székely.

 

Begin dit jaar werd d’Engelenburgh in Fijnaart een locatie voor de YPMS, een stichting die jonge talentvolle pianisten begeleidt in hun carrière. Jonge toppianisten – stuk voor stuk concourswinnaars – komen hierdoor naar Fijnaart voor een exclusief concert.

De sfeervolle en intieme ambiance van het gerestaureerde rijksmonument is een prachtige gelegenheid om de muziek van nabij te ervaren.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 25 september begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 16,50 inclusief high-tea. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.