Met ingang van dit jaar kan Sinterklaas beschikken over een groep verse medewerkers in Bergen op Zoom; Pieten die de magie van het Sinterklaasfeest willen uitdragen en de straat (of het dak) opgaan als De Pieten Club.

 

De club bestaat uit ervaren Pieten met een roemrijk pakjesverleden en veel liefde voor het Pietenvak, maar kan zeker aanwas van aspirant-Pieten gebruiken. Sociaal betrokken mensen die van aanpakken (en pakjes uitreiken) weten en spontaniteit, humor, een goed humeur en een vleugje ernst combineren, zijn van harte welkom om zich aan te melden bij De Pieten Club.

 

Volgens de Regelpiet van dit nieuwe vakgenootschap staat De Pieten Club voor kwaliteit en zullen de fraai uitgedoste Pieten van elk huis- of bedrijfsbezoek een gezellig feestje maken. De Pieten Club beschikt, naast Sinterklaas, over authentieke Pieten die – en dat is uniek in Pietenland – altijd hun eigen strooigoed uitdelen en indien gewenst ook Muziekpieten kunnen meenemen. De club zorgt zo letterlijk voor  een vrolijke (peper)noot tijdens 

elk bezoek. 

Het magazijn van De Pieten Club ligt overigens zo vol met Sint-en Piet producten, dat Pieten van andere clubjes, verenigingen en stichtingen welkom zijn er hun inkopen te doen. Op deze manier is De Pieten Club naast boekingskantoor ook verkooppunt voor elke moderne Piet. 

 

Voelen aspirant-Pieten zich aangesproken door dit verhaal, dan is er goed nieuws. Op 26 september vindt er op een geheime locatie een professionele Pietentraining plaats onder leiding van een belangrijke Piet uit de directe kring van Sinterklaas. Iedere kandidaat gaat vol in zijn rol en zal aan diverse rollenspellen deelnemen. Een zorgvuldige screening hoort ook bij de toelatingsprocedure. Alleen de beste Pieten komen in aanmerking om mee te mogen doen aan bezoeken aan huis, school of bedrijf. 

Kwaliteit moet hét kenmerk worden van de vrijwilligers van De Pieten Club, aldus de Regelpiet, die op de valreep nog een laatste nieuwtje heeft. Nog dit jaar wordt er door De Pieten Club een evenement voor jong en oud georganiseerd. Binnenkort meer hierover.

 

Nieuwsgierig geworden? Voor informatie,boekingen of sollicitaties  kan men terecht op de website www.depietenclub.nl of telefonisch contact opnemen met de Regelpiet: 06-18321924.

Nu al aan het 'voorgenieten van Sinterklaas'?