Het Bergsche Bierbrouwers Gilde gaat er weer vol tegenaan om zaterdag 17 september de Potterstraat tot een waar bier mekka te maken.  

 

Elk jaar weer kunnen de bezoekers van dit Bierfestival rekenen op de meest uiteenlopende speciaalbieren van bekende en minder bekende brouwerijen. Het Provoosthuis springt al in het oog vanwege het historische karakter van het pand en het feit dat de uitbater ook veel speciaalbieren in zijn aanbod heeft. De Potterstraat zal weer als vanouds gezellig druk zijn en het is dan ook te hopen dat er geen (lompe) mensen zijn die alsnog met de auto of met de fiets tijdens festivaltijd door de straat willen crossen.

Vanzelfsprekend is het Bergsche Bierbrouwers Gilde ook vertegenwoordig met een stand waar allerlei informatie te vinden is. Heb je zelf wel eens aan een bierbrouwcursus gedacht of ambieer je misschien wel een ‘carrière’ als hobbybrouwer? Ga een gesprek met één van de leden aan. Als je dat dan doet laat je dan ook het eigen speciale festivalbier goed smaken.

Ook dit jaar vinden de Open Bergsche Bierbrouw Kampioenschappen plaats. Hobbybrouwers uit Nederland en België hebben zo’n 175 bieren ingezonden.  De leden van het Bier Keurmeestersgilde hebben dan ook hun handel vol om circa 18:00 uur de winnaars bekend te kunnen maken.

Zaterdag 17 september van 14:00 uur tot 22:00 uur wordt dus een lange en vooral gerstenatrijke middag. Hier onder een voorproefje van wat bieren waaraan je je deze middag kunt laven: 

Mastri Birrai Umbri

Sinds 1780 is de Farchioni familie actief met het verwerken van agrarische producten. Het is nu één van de oudste agrarische families in Umbria, Italië. Deze traditie vertaalt de familie naar het Mastri Birrai Umbri bier. Ze maken ambachtelijke bieren die inspelen op de agrarische tradities van Umbria.

Brouwerij Eanske

Enschede is de grootste stad van Overijssel, een mooie stad waarin veel gebeurt. Natuurlijk kan zo'n stad niet zonder een "eigen" brouwerij met mooie speciaalbieren. Vanuit deze gedachte, en met een passie voor en kennis van speciaalbier is Brouwerij Eanske opgericht.

Halve Maan Hulst

Sinds kort brouwt een van de gildeleden van het Bergche Bierbrouwers Gilde bij brouwerij de Halve Maan in Hulst. Deze brouwerij zal daarom ook aanwezig zijn op ons festival! De Halve Maan werd gebouwd op de gewelven van een oud Franciscaner klooster.

De Berging Brouwerij

De Berging brouwerij is ontstaan op 30 december 2006 en hiermee de start van een geschiedenis in bieren. Het Bergsche Bierbrouwers Gilde gaat er weer vol tegenaan om zaterdag 17 september de Potterstraat tot een waar bier mekka te maken.