Ellen en Marcel van de Engelenburgh hadden ons weer veel te melden:

 

Beste lezer,

een kleine impressie van het Monumentenweekend waarin we ruim 220 bezoekers mochten ontvangen. En het was het waard! Dank aan allen die meewerkten en die het weekend tot een succes maakten. Een gezamenlijk diner na afloop was een mooie bekroning, al verdiende ieder wel een medaille.

Feitje: de griekse godin Nikè, ook het logo van d’Engelenburgh, is sinds 2004 hét gezicht van de Olympische medaille. De in 1928 ontworpen medaille voor de Spelen in Amsterdam was jarenlang de standaard,  tot 1968. Dat ontwerp werd losgelaten, maar pas tijdens de Spelen van 2004 in Athene werden de medailles ontworpen met een design geïnspireerd op de stad waar de Spelen gehouden werden. De godin Nikè – de gevleugelde victorie -  werd vanaf dat jaar hét gezicht van de medailles.

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh

d’ Engelenburgh gaat door en biedt binnenkort weer drie bijzondere concerten. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de prima sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl.

 

zondag 25 september

14.15 uur, kaarten € 16,50

Young Piano Masters: Éva Szalai, concertpianiste met violiste Alexandra Mashina

Een heerlijk high-teaconcert met twee jonge topmusici.

De in Hongarije geboren pianiste Éva Szalai trad op haar veertiende toe tot de wereldberoemde Kodály School in Hongarije. Daarna studeerde zij aan de Franz Liszt Academie of Music in Budapest en won in die periode talloze prijzen en onderscheidingen. In 2011 ontving zij haar Master diploma met de hoogst mogelijke onderscheiding.

Alexandra Mashina was vanaf heel jonge leeftijd betrokken bij het professionele muziekleven van Zuid-Rusland. Haar eerste vioollessen kreeg zij van de beste pedagogen uit Moskou, Rostov en Freiburg. Sinds september 2014 is Alexandra als tweede violist verbonden aan het Residentie Orkest. Ook heeft zij een vaste positie bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht.

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448.

 

9 oktober 2016

14.15 uur, Kaarten € 12,50

Weense middag (opera / operette)

Ouderwets genieten van muziek en sfeer uit de 19e eeuw aan de hand van componisten als Verdi, Puccini, Lehar en Stolz. 

De sopranen Ellen Deelen en Mascha van de Kuit en de bariton Ger Venneker brengen een soms ont-roerend soms vrolijk en meeslepend programma, begeleid door pianist Cleem Determeijer. In de pauze staat weens gebak klaar.

Reserveren : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448.

 

30 oktober 2016

14.15 uur: Kaarten € 12,50

 

Ruben Plazier – pianotalent

 

Deze jonge Dordtse pianist mag u niet missen! In oktober 2014 werd hij geselecteerd voor de befaamde pianomarathon in De Doelen te Rotterdam. Tijdens het Prinses Christina-concours in 2015 kreeg hij een eervolle vermelding van de Jury en in hetzelfde jaar won hij de Internationale festival d’anniviers prijs tijdens het Festival d’Anniviers in Grimentz (Zwitserland). Dit jaar won Ruben de 1e prijs in de grande finale van het Archipel Muziekconcours.