Pauwer, onderdeel van de Amarant Groep, organiseert op dinsdag 4 oktober in Breda en op donderdag 13 oktober in Bergen op Zoom een informatiebijeenkomst over Hersenz.

 

Hersenz is een behandeling voor thuiswonenden van 18 jaar en ouder met hersenletsel die niet (meer) in aanmerking komen voor revalidatie. Ook naasten en professionals/verwijzers zijn welkom om kennis te maken met de behandeling en met team Hersenz. Mensen die hersenletsel hebben opgelopen, komen eerst in het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

De grote veranderingen in het dagelijks leven merken ze vaak pas bij thuiskomst. Mensen lopen vast in hun werk of relatie. Er kan sprake zijn van vergeetachtigheid, vermoeidheid, boosheid, impulsiviteit, somberheid en lusteloosheid. Iemand heeft bijvoorbeeld moeite met praten of begrijpen van gesprekken, met bewegen, concentratie en de weg vinden. Voor deze mensen en hun naasten biedt Pauwer behandeltraject Hersenz aan in Breda en Bergen op Zoom.

 

Hoe werkt Hersenz?

De behandeling bestaat uit 1 of meerdere modules. Elke module duurt 14 weken en is gericht op cognitieve groepstraining, fysieke groepstraining en individuele thuisbehandeling. Iedereen werkt in zijn eigen tempo aan persoonlijke doelen. Deelnemers leren door tips, trucs en hulpmiddelen omgaan met de beperkingen, het verwerken van veranderingen, verlies en het vinden van een nieuwe balans op diverse levensgebieden. Dat levert zelfvertrouwen op en meer inzicht in wat iemand wel en niet kan. En men leert beter de eigen wensen en grenzen aan te geven. Hersenz richt zich ook op de naasten, onder meer via behandeling in de thuissituatie.

 

Aanmelden

De informatiebijeenkomsten bestaan uit twee ronden:

-  Ronde 1 (16.15 tot 17.30 uur) voor cliënten/partners/mantelzorgers

-  Ronde 2 (17.45 tot 19.00 uur) voor professionals/verwijzers

Er is voldoende ruimte om persoonlijke vragen stellen over de aanmeldprocedure en de indicatie. Aanmelden voor de informatiebijeenkomsten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (088) 611 99 33.

 

Wanneer

Dinsdag 4 oktober | Leuvenaarstraat 91, 4811 VJ  Breda (Centrum Elisabeth)                           

Donderdag 13 oktober | Billrothstraat 4, 4624 XP Bergen op Zoom

 

Over Pauwer

Pauwer biedt specialistische ondersteuning, begeleiding en behandeling aan mensen met hersenletsel in de chronische fase en hun naasten. Pauwer is onderdeel van de Amarant Groep en met name actief in West-Brabant. Meer informatie? www.pauwer.nl en www.hersenz.nl