Arsis bestaat 15 jaar. Om dat te vieren, verzorgt stichting Arsis, Kunst & Sociëteit in samenwerking met het Markiezenhof een overzichtsexpositie; Arsis viert Kunst.

 

 

Arsis is 15 jaar geleden opgericht om een bijdrage te leveren aan een professioneel kunstklimaat in Bergen op Zoom en omgeving en heeft als doel zijn leden te ondersteunen bij hun professionele praktijk. Arsis staat open voor alle disciplines in kunst.

 

Activiteiten

Naast de overzichtstentoonstelling zijn er diverse activiteiten, zoals een podium voor jonge kunstenaars, muziek en performances. Zo zal er op drie woensdagavonden (17, 24 en 31 augustus) een avondvullend programma worden aangeboden in de Hofzaal van het Markiezenhof. (20.00 – 21.30 uur).

Op woensdag 17 augustus zal de traditionele Ierse folkband Cool McFinn de avond openen, waarna de jonge kunstenaar Anja Radakovic vertelt over haar werk en over de stap van academie naar het werkveld. Maaike Canne, 4e jaars student aan het St. Joost  toont ons haar werk. Daarnaast is er een video-installatie van JANOU (Noud Jehoel en Jan Nederveen) onder de titel 'itinerary 5'.

Woensdag 24 augustus houdt classicus Ward Warmoeskerken een beperkte voorvertoning van zijn nieuwe modetheater dat in september tijdens Kunsten in de Monumenten in z'n geheel te zien zal zijn. Singer-songwriter en creatieve duizendpoot Elly Kellner zal de muziek op deze avond verzorgen. Als afsluiting vertelt illustrator Veerle Schouten over kunst en tatoeages.

Woensdag 31 augustus is de laatste avond, die geopend zal worden met een performance  door de jonge mediakunstenaar Berry de Jong met de titel 'Genese'; Een reis door het creative proces van de kunstenaar die intuitief een stuk muziek speelt terwijl het visuele aspect langzaam vorm krijgt. Daarna brengt Manu Dudink ons een dansperformance met Emmely Tunders als danspartner en Isabella Ramaekers en Wouter Goudswaard als muzikanten. Bovendien toont Louis Jansen ons een filmpje over de totstandkoming van één van zijn kunstwerken. Striptekenaar Wouter Goudswaard sluit de avond af met een korte presentatie van zijn nieuwe stripboek 'Ridiculand'.

 

Artists in Residence

Daarnaast zijn er twee kunstenaars die als Artists in Residence aan het werk zijn. Elke Zimmerman zal werken aan een lijn onder het thema "Er is er een jarig". Bezoekers van de tentoonstelling kunnen een felicitatie achterlaten die Elke in de lijn verwerkt. Zo heeft het publiek de kans om mee te werken aan een cadeautje voor Arsis. Elke is aanwezig op 17, 20, 24 en 31 augustus van 13.30 tot 16.30 uur.

Kunstenaar Gerard Fransen geeft een demonstratie letterhakken op woensdag 24 augustus van 13.00 - 16.00 uur.

 

Workshop

Op woensdag 31 augustus geeft kunstenaar Karin van de Looij een workshop schilderen voor kinderen. Karin gaat eerst voorlezen en aan de hand van het verhaal gaan de kinderen een schilderij maken. Er is plek voor 10 kinderen.

 

Lijst met deelnemende Arsis kunstenaars;

 

Frank Beek

Hendrik Boot

Janine Chedd

Anne-Marie Dagelinckx

Ewoud Willem van Doorn + Perry van Kempen (gast)

Manu Dudink

Govert van Dijck

Ben Estor

Gerard Fransen

Wouter Goudswaard

Mieke Grever

Corine Heijmans

Louis Jansen

Addy van Kempen

Jan Kettelerij

Christine Lamme

Clemens Lankreijer

Karin van de Looij

Marijke Maas

Ank van Meer

Mus Moments

Henk Nuijten

Pierrette Schoon

Frits Sonnenberg

Carla Stout/Frits Wiggers

Jan Wessendorp

Irene Weug

Paula Withagen

Elke Zimmerman

 

Gasten in het kader van:

jong talent uit de omgeving;

 

Maaike Canne

Berry de Jong

Anja Radakovic

Veerle Schouten

Voor meer informatie: 
Het Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom, www.markiezenhof.nl, geopend: di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur Contactpersoon PR & Communicatie: Sophie De Ripainsel
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31(0)164-277085

Voor meer informatie over Arsis: www.arsis-boz.nl contactpersoon: Wouter Goudswaard,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-27292125