Rovers! aan jullie de taak om Fort de Roovere te veroveren te Bergen op Zoom

 

 

Dat was de taak die de deelnemers aan de Rovers Run op zaterdag 2 juli te wachten stond. In de afgelopen weken waren er allerlei obstakels gebouwd die het de moderne variant op de Franse invasie van 1747 zo lastig mogelijk moest maken. Er moest over muren worden geklommen, door de modder worden gekropen, water- en zandbakken overwonnen worden en nog meer van dit soort lastige 'fortificaties'.

 

Oh ja, daarnaast moesten de deelnemers nog 7, 14, 21 of zelfs 42 kilometer hardlopen. De Rovers Run is een zogenaamde obstakel run die in dit geval door een schitterend gedeelte van Zuidwest Brabant loopt. Het grootste gedeelte liep het parcours over bospaden.

Voor de allerkleintjes onder de deelnemers was er een 1 kilometer lange Kids Run.

 

Om 09:00 uur startten de grootste bikkels voor de 42 kilometer. Kun je je voorstellen: een volledige marathon door zeer zwaar terrein en haast geen verharde wegen, en dat ook nog eens met een hele hoop obstakels onderweg. Hoe zwaar kun je het maken?

 

Maar ook zij die aan de andere lopen deelnamen hadden een uitdaging zo groot als een fort voor zich; een Fort de Roovere!

 

De organisatie heeft zich heel veel voorbereidingen betracht, kijk maar eens op http://www.roversrun.nl/ en je ziet wat de omvang van dit evenement is dat dit jaar voor het eerst op de kalender verscheen. Gezien de animo en de uitdagingen voor veel deelnemers liggen er zeker kansen voor volgend jaar.