Maarten Rikken weet het zeker, dit nieuwe evenement zal Bergen op Zoom omver blazen.

 

 

" Hoi Sonn, op 6,7 en 8 mei aanstaande organiseren Pazza Foodtruck (Martin Wattimena, Alma Wattimena, Tom Hagenaars) en Het Creatie Depot (Maarten Rikken, Rob Copray) voor de eerste keer De Foodstoet. Het festival zal plaatsvinden in het Anton van Duinkerkenpark."

 

Maarten komt met een hoop informatie. In het park zullen zich meer dan 30 fantastische foodtrucks verzamelen, deze foodtrucks bieden de bezoekers heerlijk streetfood. Van hartig tot Zoet, Van Aziatisch tot Mexicaans, van Amerikaans tot Surinaams en alles wat daar tussen ligt. Leuk detail: Er staan ook een flink aantal locale en regionale deelnemers zoals o.a., Crusio, Tapavino, Krokant, Piepers en Pikkels, Vishandel Schot uit Tholen, Pazza Foodtruck, Bitter & Sweet uit Tholen.

 

Naast de Foodtrucks is er nog veel meer te beleven, zoals:

 

Het Foodstoetcollege met interessante sprekers.

The BlackBoX: een mysterieuze smaakervaring The Kidszone: De plaats voor onze jongste bezoekers met veel activiteiten zoals een kidsbios, kidsbar en nog veel meer Het Foodstoetpodium: Fijne bandjes zorgen voor de lekkerste klanken. Wat te denken van Lijn7, de OhnO Jazzband, Chubby Louis, Hobo's Hope, Angelo & Friends De Foodstoetshop: In deze shop leuke foodproducten voor thuis

 

Verder zijn op het terrein nog veel meer activiteiten zoals, Mannuh Barbiers zal op het festivalterrein neerstrijken, Annemarieke van Peppen staat drie dagen op het festival met "Beweeg me". Fotograaf Gijs Proost zal komen met een toffe photobooth en nog veel en veel meer.

 

De openingstijden van de Foodstoet zijn als volgt:

 

Vrijdag 06-05 15.00 - 0.00 uur

Zaterdag 07-05 12.00 - 0.00 uur

Zondag 08-05 12.00 - 21.00 uur

 

Veel info is te vinden op www.defoodstoet.nl en op onze facebookpagina.

 

Toch ben ik nog niet tevreden en heb ik een hoop vragen voor de organisatie van dit nieuwe evenement:

 

Hoe is het idee ontstaan en waarom?

Martin:

doordat wij vorig jaar zelf gestart zijn met de truck en een seizoen lang door NL hebben getourd, zijn langzaam aan de plannen om een foodtruckfestival in BoZ te organiseren ontstaan! Wij denken een mooi nieuw soort festival weg te kunnen zetten dat gratis toegankelijk is voor jong en oud, waarbij de hoofdmoot gaat om de foodtrucks. Daarnaast bieden we een laagdrempelig entertainment aan dat het festival moet ondersteunen. 

 

Wat wil je bereiken en waarom?

Maarten:

we willen het publiek in aanraking laten komen met de vele soorten gerechten die de trucks te bieden hebben en dit alles in een gemoedelijke sfeer. Daarnaast willen we de bezoekers kennis laten maken met alles wat met eten en drinken te maken heeft in het breedste zin van het woord. Met speciale foodstoet concepten zoals de blackbox en het Foodstoetcollege. Het doel is misschien wel het creëren van een culinaire pretpark  voor de bezoekers.  

 

Hoe ben je tot dit team van organisatie gekomen?

Martin:

De organisatie van dit team is voortgevloeid uit BuitenGewoon BoZ! waar pazzafoodtruck/il maccherone en het creatie depot al samenwerken.  Met daarnaast een aantal partners die het hele festival ondersteunen (o.a.  iNQ evenements&management, IVO Studio, Orange Solar, van Terhijeden riooltechniek e.a)

 

 

Wat is ieders functie in dit team?

Maarten:

Pazza foodtruck houdt zich voornamelijk bezig met het werven van de deelnemers, middels hun uitgebreide netwerk in foodtruckland. daarnaast nemen zij de verantwoordelijkheid voor alles wat met horeca en hospitality te maken heeft. het creatie depot houdt zich voornamelijk bezig met de operationele uitvoering van het festival, PR & marketing en de look en feel van het festival. Samen bedenken we het concept de foodstoet. 

 

Hoe ben je tot de deelnemers aan de Foodstoot gekomen en waarom?

Martin:

de meeste truckers die aanwezig zijn heb ik vorig seizoen leren kennen tijden veschillende festivals en hun uitgenodigd tot inschrijven. Andere hebben zich zelf aangemeld. Na de sluiting van de inschrijfperiode hebben we een selectie gemaakt op basis van o.a. aanbod en uitstraling. 

 

Hoe waren de reacties dusver bij diegenen aan wie je het plan hebt voorgelegd?

Maarten:

zeer positief. Wij ontvangen erg enthousiaste reacties van onze toekomstige bezoekers. Daarnaast zijn wij heel content met de inbreng van lokale ondernemers die aansluiting zoeken bij het festival. Samen maak je een festival. Zeker de spontane aanmeldingen van vrijwilligers heeft ons erg verrast en zijn we enorm blij mee. 

 

Wanneer is dit evenement geslaagd?

Martin:

voor mij persoonlijk is het geslaagd als er 3 dagen lang gegeten en gedronken wordt in het park! Ongedwongen genieten van 30 verschillende foodtrucks, muziek en allerlei ander soort entertainment op culinair gebied! 

 

Wat verwachten jullie zelf van dit evenement?

Maarten:

wij verwachten dat de bezoekers 3 aangename dagen te gemoed gaan in een ongedwongen sfeer. Waarbij ze verast zullen worden door het aanbod van de deelnemers en de onbekende elementen van het festival. 

 

Wat heb je met voedsel?

Martin:

voedsel is iets waar ik dagelijks mee bezig ben, ik sta ermee op en ga ermee slapen! Telkens nieuwe gerechten en recepten verzinnen en uitproberen! 

 

 

Waarom moet het publiek massaal naar dit evenement komen?

Martin:

vanwege de foodtrucks! Van Italiaans tot Surinaams, Thais, biologische patat, Argentijns enzovoorts enzovoorts. Echt voor ieder wat wils! Een aantal culinaire sprekers in het Foodstoet College, de Blackbox zijn een paar voorbeelden waarom men naar ons festival moet komen! Neem daarbij een drankje en waag een dansje op de lekkere klanken en je weekend is compleet 

 

 

Wordt dit evenement een blijvertje op de Bergse jaarkalender?

Maarten:

natuurlijk is onze wens om de foodstoet jaarlijks terug te laten keren in het anton van duinkerkenpark. Zoals altijd zal je als organisatie deze vraag pas kunnen beantwoorden na de eerste editie. daarnaast willen we met de foodstoet ook andere steden aan gaan doen, daar zijn we ook vollop mee bezig. maar het belangrijkste voor nu is een fantastische eerste editie in bergen op zoom neerzetten. 

 

Waarom verdient dit evenement een plaats, als je bedenkt dat er al Buitengewoon Bergen op Zoom is, Proefmei en nog een aantal andere evenementen waarin drank en voedsel een grote rol spelen?

Maarten:

omdat een foodtruck festival an sich bergen op zoom nog niet heeft aangedaan. Bij de foodstoet draait het voornamelijk om street en soulfood en proefmei onderscheidt zich door de culinaire streekproducten en -gerechten. proefmei heeft ervoor gezorgd en zorgt ervoor dat er meer aandacht is voor een goed eten en een culinair evenement en maakt daardoor de weg vrij voor andere Foodevenementen zoals de foodstoet.