Het havengebied van Bergen op Zoom is volop in ontwikkeling. Niet alleen de randweg wordt vernieuwd, maar ook aan de jachthaven werd afgelopen tijd hard gewerkt.

 

De aanlegsteigers werden op grond van veiligheid afgekeurd en zijn reeds vervangen voor drijvende aanlegsteigers.

 

Op vrijdag 15 april heeft wethouder van der Weegen samen met accountmanager sport Claudia Mol –Bezembinder, een bezoek gebracht aan zeeverkennersgroep Karel Doorman in de Bergse jachthaven om de nieuwe steigers te bekijken. Tevens werd er van gedachte gewisseld over de geweldig leuke wateractiviteiten die de Zeeverkennersgroep ontplooid voor de jeugd in Bergen op Zoom. Een meer dan 50 jaar oude vereniging met inmiddels ruim 160 actieve leden en een vloot van 15 schepen groot.

 

Voor de zeeverkennersgroep zijn de steigers van levensbelang. Op initiatief van WSV de Schelde is er afgelopen periode hard gewerkt aan een geschikt havenplan. Hierbij zijn ook de Zeeverkenners weer zeker gesteld van de zo broodnodige veilige ligplaatsen in de jachthaven van Bergen op Zoom. Er is hierbij veel werk verricht door de leden zelf om tot een zo gunstig mogelijk kostenportfolio te komen.

 

De zeeverkennersgroep is zeer verheugd met het bezoek op locatie van de wethouder. Het is fijn te weten dat de gemeente zich als voormalig eigenaar inzet om de belangen van de zeeverkennersgroep te behartigen.

 

 

Vanaf komende zaterdag gaat het vaarseizoen weer van start na een winter zwoegen om de boten vaarklaar te krijgen. Kijk voor meer informatie op www.kareldoorman.nl.