Herkenbaar, maar alles behalve cliché, dat is de beste beschrijving voor het repertoire van de coverband Limited Edition.

 

Verwacht veel hits die iedereen kent tijdens het optreden op 26 maart in Café de Schorre, maar zeker geen dertien in één dozijn nummers. Op de setlist komen klassiekers als Need Your Love So Bad van Fleetwood Mac en Every Breath You Take van The Police voor, maar ook zorgen zelden gecoverde nummers als Alive and Kicking van de Simple Minds én Sorry van Kyteman voor aangename verrassingen. Al zijn dat niet de enige Eastern Eggs die de formatie in petto heeft…

De coverband Limited Edition bestaat uit vijf leden met gemiddeld dertig jaar ervaring als muzikant, ondanks het ervaringsniveau waait er toch een frisse wind door band, of misschien wel dankzij. De individuele bandleden hebben immers zoveel podia gezien dat ze weten wat ze neer moeten zetten om een stevige indruk achter te laten, maar ook wat ze moeten doen om het publiek te verbazen. Dat uit zich in strak samenspel, plezier op het podium , meerstemmige zang en het voor een coverband toch wel verrassende repertoire.

Eerbetoon
Zo brengt de groep een eerbetoon aan muziekhelden als Herman Brood én de onlangs overleden David Bowie. maar ook nog levende popiconen als Brain Adams en Kyteman zullen tijdens de avond de revue passeren.  Natuurlijk worden zij vertolkt met een zo origineel mogelijk geluid, hiervoor heeft Limited Edition naast een bassist, drummer en gitarist ook een trompettist en toetsenist in haar gelederen zodat de nummers nét dat extra’s krijgen!

Nederlands
Maar niet alleen instrumentaal kunnen de bandleden prima uit de voeten, ook qua zang heeft de groep het nodige in huis. Met een ervaren frontman, die zowel vocaal als qua entertainment zijn mannetje staat, speelt de groep naast de eerder genoemde nummers moeiteloos songs van Nederlandse topacts als BLOF, De Dijk, The Scene en Kane. De setlist is daardoor allround, maar ook verrassend en afwisselend te noemen. Iets wat de bandleden graag zien, want het houdt ze tijdens de repetitie scherp, zodat ze live het maximale kunnen geven!

Gratis
Limited Edition speelt tijdens het Paasweekend op zaterdag 26 maart in Café de Schorre in Bergen op Zoom. De entree is gratis, het optreden begint rond 22.00 en zal uit meerdere sets  bestaan. Meer info: www.cafetslik.nl en www.facebook.com/CoverbandLimitedEdition